2024. május 5., vasárnap

Az újvidéki Duna utcában leomlott egy épület homlokzata

Kedd délben az újvidéki Duna utcában beszakadt egy épület teteje és homlokzata. A járókelők szerint minden pillanatok alatt történt.

„A barátnőmmel az ékszerészhez tartottunk, mikor behúztuk magunk mögött az ajtót, akkor hallottuk a félelmetes hangokat. Ha csak pár másodpercet tovább maradunk az utcán, ki tudja mi történt volna velünk.” - nyilatkozta egy idősebb asszony az újvidéki 021-es rádiónak. Ivana Vezmar éppen akkor sétált kisbabájával a Duna utcában, azt mondja hihetetlen szerencséjük volt, hogy a törmelék nem temette be őket.

„Recsegést hallottam majd felnéztem az épületre, akkor láttam, hogy zuhan ránk az épület homlokzata.
Elrántottam a babakocsit és pár járókelő segítségével biztos helyre vittük. Mindketten a romok alá kerülhettünk volna, ha nem nézek fel.” - mondta a feldúlt Ivana az újvidéki Dnevnik napilap újságírójának.  

A szemtanuk szerint munkások dolgoztak a 14-es számú épület tetején, feltehetően felújítások folytak. Az épület két ablakán koromnyomok láthatóak, valószínűen kisebb tűz keletkezhetett a közelmúltban. A helyszínre siettek a tűzoltók, rendőrök valamint a kommunális rendőrség is. Nem hivatalos információk szerint az épületben benn ragadtak emberek. A 14-es számú épület állami védelem alatt áll, Svetozar Miletić és Jaša Tomić is élt egy ideig benne.