2024. május 6., hétfő

Programajánló

Kiállításmegnyitó – Csütörtökön 16 órától a Felsőhegyi Domus vendégházban megnyitják a „Meg is mosakodjál, meg is törülközzél…” című, tisztálkodási kellékeket bemutató néprajzi kiállítást, a melyet decemberben már láthatott a nagyközönség a zentai Városi Múzeumban. A kiállítást Nagy Abonyi Ágnes néprajzkutató, a kiállítás szerzője nyitja meg.

Rajtam keresztül – Csütörtökön 18 órától a Zentai Alkotóházban Bicskei Zoltán rendezővel, Csubrilo Zoltánnal és Iván Attila operatőrökkel Szarka Mándity Krisztina művészettörténész a Rajtam keresztül című magyar portréfilmről beszélget.

Verskommandó – Pénteken Zentán Verskommandó lesz bárhol és bármikor, vagyis a Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszói, illetve „kommandósai” a város más-más pontjain és intézményeiben „lendülnek akcióba” a költészet napja alkalmából.

Szalmaszálat nyújtok – Pénteken 10.15-től a Tornyosi Könyvtárban a költészet napja alkalmából Rózsa Magdolna Szalmaszálat nyújtok című verskötetét mutatják be.

Húsvétra készülünk – Pénteken 16 órától a felsőhegyi Domus vendégházban a Ballangó civil szervezet nyitott kézműves-foglalkoztató napot tart, amelyre szeretettel várnak minden ügyes kezű gyermeket és felnőttet. A húsvéti népszokásokról Nagy Abonyi Ágnes néprajzkutató tart előadást.

Vers a víz felett – Pénteken 17 órától a Zentai Alkotóházban Vers a víz felett címmel a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola Szószólók irodalmi szakköre tart költészetnapi műsort. A műsort Pék Domonkos Ibolya magyartanár és Kállai Andrea zenetanár állította össze. Egyúttal kiállítás nyílik S. Belec Anikó képzőművészet szakos tanár alkotásaiból.