2024. május 2., csütörtök

Az ésszerű pályaválasztásért

A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskolában kedden nyílt meg az idei oktatási kiállítás, amely még szerdán 9-től 16 óráig látogatható

A tizedik, azaz jubileumi oktatási kiállítást nyitották meg Szabadkán, amelynek ötödször ad otthont az Ivan Sarić Műszaki Középiskola. Ivanović Erzsébet igazgató, a szervezők és a szabadkai középiskolai igazgatók aktívája nevében üdvözölte az egybegyűlteket. Mint mondta, a kiállítás az elmúlt tíz évben több téren változott, de egyvalamiben biztosan nem: célja továbbra is megkönnyíteni a nyolcadikosok számára a pályaválasztást, már akár a hetedikesek figyelmét is felhívni a középiskolák kínálatára, informálni a szüleiket, valamint a végzős középiskolásokat is a továbbtanulási lehetőségekről tájékoztatni. A megnyitón Borislav Staničkov, a zombori iskolaigazgatóság vezetője, a kiállítás jelentőségét ecsetelte. Hangsúlyozta, hogy a pályaválasztás életünk egyik legfontosabb döntése, gyakran mégis véletlenszerűen történik, ezért kell minél több és alaposabb segítséget nyújtani a tanulóknak. Blaško Stantić oktatásügyekkel megbízott városi tanácsos, felhívta – úgy a szabadkai, mint a környékbeli – nyolcadikosok figyelmét a kiállítás hasznosságára. A megnyitó ünnepi műsorán több középiskola diákja lépett fel, zenés és táncos produkciókkal, valamint divatbemutatóval.

A kiállításon részt vesz minden szabadkai, valamint topolyai középiskola, a felsőoktatási intézmények zöme, a munkaközvetítő, az Infostud és a Holdsugár klub is. Nem árt azonban szem előtt tartani, hogy a prezentált szakok a középiskolák javaslatai. Májusban lehet majd pontosan megtudni, hogy melyek közül lehet választani.