2024. május 4., szombat

Ülésezett a topolyai községi tanács

Napirenden volt az idei mezőgazdasági program, a topolyai strand kisajátítása és a rendkívüli hóhelyzet is

A héten tartotta 48. ülését a topolyai községi tanács. Kókai Mernyák Melinda, Topolya község polgármestere elmondta, hogy a tanács ezzel az üléssel a községi képviselő-testület jövő heti ülésére készült fel. A tanácsülésnek 6 napirendi pontja volt, amelyet a kkt-hez fognak továbbítani elfogadásra.

Az első napirendi pont a 2014-es mezőgazdasági program elfogadása volt, számolt be a polgármester. Ebben az állami földek bérbeadását, az értük folyó árverés módját és feltételeit, illetve a bérleti díjakból befolyó összeg felhasználását határozták meg. Eme anyag elfogadásához szükséges a mezőgazdasági minisztérium jóváhagyása is. Elhangzott, az önkormányzat ígéretet kapott a minisztériumtól, hogy a jövő heti kkt-ülésig ez meg fog érkezni.

A tanács meghallgatta Topolya Község Idegenforgalmi Szervezetének 2013-as évi beszámolóját. A polgármester elmondása szerint nagyon aktív évet zárt a szervezet, számos helyen képviselték Topolyát, és minőségi reklámanyagokat dolgoztak ki.

Hamarosan pályázatot írnak ki a Regionális Szeméttelep igazgatói helyére. Ez 7 községet, köztük Topolyát is érinti, ezért Topolya is ad egy tagot a kinevező bizottságba, mondta Kókai M. Melinda. Topolya és Kishegyes községek közösen fognak jelölni egy bizottsági tagot Bábi Attila, okleveles jogász személyében.

A tanács döntött a Topolyai-tó partján lévő két parcella kisajátításáról is. Ezek a Topolyai-tó partján lévő területek egyelőre a DTD Krivaja tulajdonában vannak, ám az önkormányzat több befektetést is eszközölt az érintett parcellákon, ezért azokat közérdekből fogják kisajátítani, hangoztatta a polgármester. Az egyik érintett területen kocogópálya található, a másik pedig maga a strand, ahol az elmúlt években komolyabb befektetések is megvalósultak.

Utolsó napirendi pontként a községi tanács választ fogalmazott meg a kkt egyik képviselőjének a kérdésére, annak kapcsán, hogy mi történt a rendkívüli hóhelyzet ideje alatt. Itt olyan kérdéseket jártak körbe, hogy melyik községi szerv mit csinált a rendkívüli helyzet ideje alatt, mely vállalatok és magánszemélyek segítettek a hóhelyzet megoldásában és hasonlók – mondta el Kókai Mernyák Melinda.