2024. május 6., hétfő
LABDARÚGÁS

Menesztették Moyest a Manchester Unitedtől

Ideiglenesen Ryan Giggs vezeti majd a csapatot

Menesztették posztjáról David Moyest, az angol Premier League-ben címvédő, ám ebben az idényben gyengén szereplő Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

    Az 50 éves skót szakember lehetséges távozását már hétfőn megszellőztette a brit média, kedden délelőtt pedig a klub honlapján hivatalosan is bejelentették a "szakítás" tényét.
    Moyes tavaly nyáron vette át a csapat irányítását a visszavonult sikertrénertől, Sir Alex Fergusontól. Az MU címvédőként jelenleg csak a hetedik helyen áll a Premier League-ben, és 19 év után először nem szerez indulási jogot a Bajnokok Ligájába.

Mivel a MU lemarad a BL-t érő helyezésekről, így Moyes fájdalomdíj gyanánt csak nagyjából egyéves fizetésének megfelelő összeget, vagyis várhatóan 4,5-5 millió fontot kap majd.

A vébé után leköszönő holland kapitány, Louis van Gaal már a küszöbön toporog, bár Jürgen Klopp is jelöltnek számít, de ő valószínűleg marad Dortmundban. Úgy tudni, Moyes sorsa már februárban megpecsételődött, amikor a MU 2-0-ra kikapott az Olimpiakosz elleni BL-nyolcaddöntő első felvonásán, bár a csapat később Robin van Persie triplájával hazai pályán kiharcolta a továbbjutást. A Mirror azt írja, voltak olyan játékosok, akik a hétvégi, Everton elleni bajnoki előtt tudták, hogy a menedzser lapátra kerül.

A Manchester United labdarúgócsapata hivatalos honlapján közleményben tudatta: a kedden távozó David Moyes utódja ideiglenesen, játékos-edzőként Ryan Giggs lesz.

A Moyes menesztéséről szóló hírhez hasonlóan szűkszavú közleményben a Manchester United azt tudatja: „Ryan Giggs lesz a felelős az első csapat munkájáért, míg végleges utódot nem nevez meg a klub.”

A Manchester United egyben tudatta: semmilyen kommentárt nem fűz a mai döntésekhez, Moyes távozásához és Giggs ideiglenes kinevezéséhez.