2024. május 3., péntek

Szabadkai és dunaújvárosi sikerek a Szabadka-kupán

Az NB I.-be feljutott dunaújvárosi PASE U15-ös és U18-as korosztályos csapata az elmúlt héten Szabadkán edzőtáborozott. Az edzések mellett a fiatal labdarúgók megtekintették a város nevezetességeit, és ellátogattak a sétaerdei uszodába is. Az ötnapos edzőtábor végén a Bácska 1901 stadionjában, Szabadka-kupa néven tornát szerveztek, előbb a 15 évesek, majd a 18 évesek részére. A fiatalabbak kisebb pályán játszottak, 2×20 perces időtartamban. A végső győzelmet a szabadkai Dribling Labdarúgó-iskola szerezte meg, miután a csoportküzdelmek során a PASE II. csapatát és a hajdújárási Vinogradart is legyőzték, a döntőben pedig kiélezett mérkőzésen a Bikovo együttesénél is jobbnak bizonyultak. A harmadik helyért a két dunaújvárosi csapat csapott össze, a győzelmet a PASE I. csapata szerezte meg, miután fölényesen nyert a PASE II. együttese ellen.

A Szabadka és a dunaújvárosi PASE közötti kapcsolat egy hónappal ezelőtt alakult ki, amikor a dunaújvárosi női U15-ös csapat is az észak-bácskai városban edzőtáborozott.

Az óvodás korosztálytól kezdve foglalkozunk a gyerekekkel, és minden korosztályban rendelkezünk csapattal. Az első játékosokat már az óvodából merítjük, mintegy 50-60 gyermeket hozunk be a klubba, majd lassacskán kialakul az a 25-28 főből álló keret, akik a nemzeti bajnokságokban szerepelnek. A városban sok a gyerek, így van hova nyúlnunk az utánpótlást illetően. Kiváló fogadtatásban részesültünk, a házigazdák nagyon jó vendéglátónak bizonyultak. Az étteremmel és a szállással is elégedettek vagyunk, ragyogó körülmények között, napi két edzéssel készülhettünk a ránk váró megmérettetésekre. Célunk nem a tornagyőzelem volt, hanem inkább az, hogy mérkőzéskörülmények között nézzük meg, mit gyakoroltunk az elmúlt pár nap alatt. Mindkét csapatunk helytállt, szépen játszottak, az eredmény pedig így sikerült, ahogy – mondta Dobos László, a PASE U15-ös korosztályának erre a tornára megbízott edzője.

A torna legjobb játékosának a Dribling tagját, Aleksandar Stupart választották, aki góljával eldöntötte a finálét, a legeredményesebb játékos a 4 találatig jutó Mihajlo Mihajlović a Đurđin csapatából, a legjobb kapus pedig a dunaújvárosi Győrfi Tamás lett.

Az edzőtáborban nagyon jól éreztem magam, a körülmények és a pálya is kitűnő volt, és a házigazdák is rendkívül figyelmesek voltak velünk. Jó lett volna megnyerni a tornát, sajnos nem sikerült, de elégedett vagyok a mutatott játékkal. A tavalyi idényben az NB II.-ben osztályozós helyen végeztünk, sikerrel vettük az akadályt, és feljutottunk az NB I.-be. Ezzel a szabadkai tornával kezdtük a felkészülést a legmagasabb osztály küzdelmeire. Újoncként biztos nem lesz könnyű dolgunk, de célunk nemcsak a bennmaradás, hanem a középmezőny elérése – nyilatkozta a tornát követően Győrfi Tamás, a PASE kapusa.

Az U18-asok között három csapat vett részt a tornán, akik 2×30 perces mérkőzéseket játszottak. A PASE és a szabadkai Bácska 1901 is legyőzte a györgyénieket, így az első helyről e két csapat egymás közti találkozója döntött. Mindkét csapat előtt kínálkozott az alkalom a gólszerzésre, végül az összecsapást a hajrában a dunaújvárosi Harsányi István húszméteres lövése döntötte el a vendégek javára. A legjobb hálóőrnek Kovács Dorián bizonyult a PASE együtteséből, a legeredményesebb játékos Miladin Radić (Bácska 1901), a legjobb játékos Harsányi István (PASE) lett, a sportszerűségi díjat pedig a Đurđin kapta.

Eredmények, U15, A csoport: PASE I.–Đurđin 4:1, Đurđin–Bikovo 2:4, Bikovo–PASE I. 3:1. B csoport: Vinogradar–PASE II. 1:6, PASE II.–Dribling 0:3, Dribling–Vinogradar 4:1. Az 5. helyért: Đurđin–Vinogradar 7:1. A 3. helyért: PASE I.–PASE II. 8:0. Döntő: Bikovo–Dribling 0:1. U18: PASE–Đurđin 5:0, Bácska 1901–Đurđin 4:0, PASE–Bácska 1901 1:0. A végső sorrend: 1. PASE 6, 2. Bácska 1901 3, 3. Đurđin 0 ponttal.