2024. május 5., vasárnap

Nagykorúsága évében új üzemrészt létesít

A topolyai Capriolo vállalat új festőcsarnokának alapkőletételénél – Flexibilitás elérése, új munkahelyteremtés a cél

– Beruházásunkkal, egy új festőcsarnok létesítésével, amely az összeszerelő üzemünk folytatása, az a tervünk, hogy megvalósítsuk: nagyobb hozzáadott értéke legyen a kerékpárnak, flexibilisebbeké váljunk, időben gyorsabban tudjunk reagálni a megrendelések esetében. Nem utolsósorban a munkahelyteremtés is céljaink között szerepel. A beruházáshoz szükséges modern olasz festősort már megvásároltuk, a csarnok elkészültére várunk, hogy ott első körben húsz új, fiatal szakember kezdhesse meg a munkát. Lépésünkkel Topolya városunkban munkahelyeket teremtünk, hírnevét bel- és külföldön és öregbítjük, mindamellett, hogy a Capriolo vállalat erősödéséhez, kapacitásnöveléséhez is hozzájárulunk – fogalmazott Brindza Lajos, a Capriolo vállalat tulajdonosa a kerékpár-összeszereléssel és kerékpáralkatrészek forgalmazásával foglalkozó vállalat topolyai terephelyén, ahol a tegnapi nap folyamán egy új festőcsarnok alapkőletétele zajlott. Ahogy az 1996-ban létesült Capriolo egy 2005-ös fejlesztésének kezdeti szakaszában, úgy az immár tizennyolc éves sikeres munkásságot felmutató vállalat tegnap zajlott alkalmi rendezvényén is Pásztor Istvánt kérték fel közreműködésre a leendő új üzemrész alapkövének letételekor. Mielőtt Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőháza elnöke elhelyezte volna az új létesítmény alapkövét, a megjelenteket, akik közül a képviselőház első embere mellett kiemelték Kókai Mernyák Melindát, Topolya polgármesterét, Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselőt és Egeresi Sándor tartományi képviselőt, a Szabadkai Regionális Gazdasági Kamara képviseletében jelen lévő Nebojša Ševót, valamint a Topolya községi képviselő-testület elnökét, Fazekas Róbertet, Dragan Lukić, a Capriolo főigazgatója köszöntötte.

A jelen pillanatban 152 munkást foglalkoztató, 2014-ben 80 000 kerékpár gyártását és értékesítését célul kitűző Capriolo valamivel több mint ötven százalékban külföldi piacra termel, elsősorban Hollandiában, Németországban, Görögországban értékesíti termékeit. Ahogy azonban azt Brindza Lajos is kiemelte: pl. ciprusi, észtországi és litvániai üzleti partnerekkel is rendelkeznek. Az új üzemrész létesítése, amely festőcsarnok kiépítését, illetve festővonalat foglal magába, önerőből valósul meg. A csarnok kiépítése most veszi kezdetét, az építési munkálatokra kilencven napot, a festővonal beállítására két hónapot irányoztak elő, a vállalat tulajdonosa azonban bízik abban, hogy ez az időintervallum még rövidülhet is. A termelés, amely nemcsak kerékpárok festését jelenti majd, hanem pl. csomagtartók, sárhányók és egyéb karékpáralkatrészek színezését is, várhatóan a jövő év legelején indul majd be.

– Jelentős, körülbelül ötvenmillió dináros értékű beruházásról beszélhetünk ez esetben, továbbá lényeges szempont, hogy, mint említették, a beruházás húsz új munkahely teremtéséhez is hozzájárul. Mindemellett még kiszámíthatóbbá, biztosabbá teszi a cég működését, a gyártást, mivel a vállalat ezáltal úgy alkalmazkodik majd a piaci igényekhez, hogy maximálisan meg is tud felelni nekik. 2005-ben már jártam itt alapkőletételen. A vállalat akkori próbálkozása, kísérlete, fejlesztése igazolta a hozzá fűzött reményeket. Bízom abban, ez ezúttal is így lesz majd – fogalmazott Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőháza elnöke lapunknak adott nyilatkozatában.