2024. május 7., kedd
VÍZILABDA-EB - BUDAPEST

Gocić: „Nem lesznek szép megoldások”

Képes lesz-e Magyarország tíz napon belül kétszer is legyőzni az Európa-bajnokság címvédőjét, vagy Dejan Savić kiválasztottjai – csakúgy, mint két évvel ezelőtt Eindhovenben – ezúttal is a dobogó legfelső fokára állhatnak fel? Ez a kérdés foglalkoztatja a vízilabdasport kedvelőit a vasárnap 20.30-kor kezdődő Eb-döntő előtt, amelyet a budapesti Hajós Alfréd Uszodában rendeznek meg.

- Jól ismerjük egymást: a magyar csapat vállán nagyobb a teher, mivel saját közönségük előtt játszanak, ezért nem lesz nekik könnyű. Nyugodtnak kell maradnunk az egész mérkőzésen. A csoportküzdelmek során legyőztek bennünket, vasárnap nekünk kell annyira motiváltnak lenünk, mint amilyenek ők akkor voltak – mondta Slobodan Nikić, aki hozzátette, hogy a Montenegró elleni győzelem után, amikor a sírból, 1:5-ről és 4:8-ról hozták vissza a mérkőzést, az adrenalin miatt hajnali kettőig-háromig nem tudtak aludni, de szombat délutánra már mindenki megnyugodott, s a döntőre készül.
A csapatkapitány Živko Gocić szerint Szerbiának nagy akaratra és agresszív játékra lesz szüksége, hogy legyőzze Magyarországot.

- Büszke vagyok és nagy örömmel tölt el, hogy csapatkapitánya és tagja vagyok ennek az együttesnek, amely hihetetlen módon legyőzte Montenegrót. Egy mérkőzés maradt, pont az, amelyik miatt Budapestre jöttünk. Ez egy specifikus mérkőzés lesz, nem lehet jósolni.
Stefan Mitrović arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerb válogatottnak nagyon oda kell figyelnie, hogy ne forduljon elő hasonló eset, mint az ami elődöntőben volt, mert azt a nemzeti együttes nem engedheti meg egy döntőben.

- Mindenki tudja közülünk, mit jelent Magyarország a vízilabdában. Ők és mi is egy kicsit megnyugodtunk a döntőbe jutással. Úgy gondolom, a hangulat fenomenális lesz, s teljes lesz a bizonytalanság a mérkőzés végéig. Nem hiszem, hogy szép megoldásokat látnak majd a nézők, mindkét csapat elsősorban a védekezésre koncentrál majd, támadásban meg amit Isten ad. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy aranyérmesek legyünk.

A B csoport harmadik fordulójában Magyarország 8:6-ra nyert Szerbia ellen. A találkozó után Dejan Savić, a szerb válogatott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, hogy nem a magyar csapat játéka, hanem a szerb játékosok katasztrofális hibái volt számára a meglepetés.