2024. május 2., csütörtök

Felújítják az óbecsei múzeum tetőszerkezetét

Őszig sor kerül az óbecsei Városi Múzeum tetőszerkezetének a felújítására – erről állapodott meg Vuk Radojević polgármester és Dušan Ivetić múzeumigazgató. A munkálatokra az önkormányzat és a múzeum csaknem 500 ezer dinárt fordít.

A Fő utcai, védett műemléképület valamikor a tekintélyes Gerber család tulajdonát képezte. A most múzeumként működő ház tetőszerkezete katasztrofális állapotú, és a beázások miatt 16 ezer múzeumi tárgy van veszélyben. A múzeum épületére igencsak ráfér már a tatarozás, hiszen 1986 óta nem végeztek rajta nagyobb beruházást.

– Amikor kineveztek igazgatónak, első feladatomul a tető szanálását tűztem ki. A múzeumi tárgyaink veszélybe kerültek a beázások miatt, de nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy kár érje őket. Nálunk jártak a Tartományi Műemlékvédelmi Intézet munkatársai, majd a helyzet felmérése után utasításba adták az épület rendezését. Ebben az önkormányzat nyújt majd nekünk segítséget, és remélhetőleg őszre elkészülünk a javításokkal – jelentette ki Ivetić.