2024. május 3., péntek

Új vízvezeték Csókán

Tegnap Csókán hivatalosan is megkezdődött az elhasználódott, több évtizedes azbeszt-beton vízvezetékcsövek cseréjének első fázisa. A munkát pályázaton elnyerő horgosi Tisza Menti Vízművek dolgozói a régi csöveket felszedik, és szeptember végéig 18 centiméter vastag HT-polietilén csövekre cserélik. Az első fázis két utcát ölel fel, a Sutjeska (a temetőig), majd tovább az Ivo Lola Ribar utcán át a főutcáig összesen 1340 méter hosszúságban rakják le a vezetékeket, amelyre a Csóka Kommunális Közvállalat dolgozói folyamatosan kapcsolják rá a fogyasztókat.

A fővezetékek cseréje magában foglalja a rákapcsolást és az új vízórák felszerelését is, amiért nem kell a polgároknak fizetniük. Az első fázis kivitelezése 12 millió dinárba kerül, ebből a tartományi mezőgazdasági titkárság pályázat útján 9,7 millió dinárt folyósított, a pénz többi részét a községi költségvetésből teremtették elő.

A fővezeték cseréjének második fázisára is sikerült előteremteni a pénzt, a tartományi mezőgazdasági titkárság 11 millió dinárral járul hozzá a kiadások fedezéséhez. A második szakasz tervezett költségei 16 millió dinárra rúgnak. Ebből a pénzből a Tito marsall utca két oldalán végzik el a fővezeték cseréjét, amelynek kivitelezőjét a folyamatban lévő közbeszerzési pályázaton választják ki.