2024. május 7., kedd

Sörnapok Bácskossuthfalván

A Fehérlófia barantacsapat és a Te meg Én rockklub augusztus 22-én és 23-án harmadszor rendezi meg a Bácskossuthfalvi Sörnapokat, melynek megnyitója pénteken, augusztus 22-én 10 órakor lesz a Te meg Én rockklub hátsó udvarában, ahol a környező településekről érkező csapatoknak táborhelyet biztosítanak. Este 10 órától a NakedGun és a Phrenia rockegyüttesek lépnek fel, ahova mindenkinek ingyenes a belépés, az elektronikus zene kedvelőit pedig DJ szórakoztatja majd.

– Szombaton tartjuk a főzőversenyt 9-től 12 óráig. Ehhez az alapanyagot, azaz a csülköt és a babot a benevezési díj ellenében minden csapatnak kiosztjuk. A csapatoknak csak az étkészletet, a bográcsot, az állványt és a fűszereket kell hozniuk. A főzőverseny alatt és után a csapatok számos játékban vesznek majd részt. A hagyományos kamionhúzás, a sörivó verseny, a kötélhúzás és a rönkpakolás mellett malacfogó verseny is lesz, melynek győztes csapata este 10 órakor sülten kapja kézhez a megfogott malacot. Idén új játékok is lesznek: sörivás akadálypályán, ládapakoló verseny és sörkupakos vidámság. A rendezvény nemcsak a benevezett 6 csapat számára lesz izgalmas, hanem a kívülállóknak is – mesélte Borbély Tivadar szervező.

Az eredményhirdetés szombaton 20.30-kor lesz, utána a Playboys és a Jump Rock együttesek lépnek fel.

– A sörnapok szervezését nem az abból befolyó pénzösszeg motiválja, hanem sokkal inkább a szórakozás és a barátkozás. A résztvevők sem kizárólag azért jönnek, mert nyerni akarnak a versenyeken, hanem mert egy jót akarnak szórakozni a barátaikkal. Szervezőtársaimmal, Bencsik Tímeával, Szabolcski Józseffel, Sétáló Kittivel, Göncző Gáborral, Somogyi Csabával, Oláh Csongorral és Juhász Norberttel együtt szeretnénk, ha visszatérne a sörnapok hagyománya a faluba. Szeretettel várunk mindenkit – mondta végül Borbély.