2024. április 30., kedd
BÁCSKOSSUTHFALVA

Csirkepaprikás- és halászléfőző verseny

A szüreti főzőversenyt szeptember 6-án (szombaton) Bácskossuthfalván a Koplalón tartják meg. A verseny tétje a Legjobb szüreti csirkepaprikás készítője cím és a Legjobb halászlé főzője cím, valamint vándorserlegek elnyerése, amelyeket zsűri ítél oda. A nyertes szakács(ok) egy évig viselheti(k) ezeket a címeket, ill. egy évig lesz a tulajdonukban a címmel járó vándorserleg. Jelentkezési díj nincs. A szervezők 4 fős csapatok részére biztosítanak összesen 1 darab csirkét (kb. 2 kg) vagy 2 kg halat. Aki nagyobb létszámú csapattal kíván részt venni a főzőversenyen, a 2 kg feletti húsmennyiséget meg kell vásárolniuk. A főzéshez szükséges fűszereket és eszközöket (pl. bogrács és tűzifa) is a résztvevőknek kell biztosítaniuk.

A szervezés zökkenőmentessége érdekében a főzőversenyre előzetes bejelentkezés szükséges. A szervezők a jelentkezés sorrendjében 100 csapatnak biztosítanak 1 csirkét (kb. 2 kg) csapatonként, illetve 100 csapatnak 2 kg halat csapatonként.

A főzéshez szükséges húst szombaton 8 és 9 óra között osztják a szervezők a Koplalón, a verseny helyszínén. A főzőverseny megnyitója 9 órakor lesz. A zsűrizéshez a mintákat 11.30 és 12 óra között kell leadni. Rácz Túrkevei Lajos és Kövér Gábor mesterszakácsok vezetésével fog a zsűri értékelni. A főzőverseny ünnepélyes eredményhirdetése a folklórműsor után lesz a nagyszínpadon. Várják a hobbiszakácsok, baráti csoportok, családok, munkaközösségek, civil szervezetek stb. jelentkezését (Bácskossuthfalva, Pacséri út 2.) személyesen vagy a 024/741-127-es telefonszámon, munkanapokon 7 és 14 óra között.