2024. április 27., szombat
LABDARÚGÁS

Advocaat nem akar Moldávia és Irak ellen játszani

A szerb válogatott július végén kinevezett új szövetségi kapitánya, Dick Advocaat úgy döntött, hogy a csapat nem játszik egyetlen barátságos meccset sem az Európa-bajnoki selejtezők kezdete előtt, mert egyetlenegy méltó ellenfél sem szabad a hátralévő időszakban.

Szerbia az első tétmeccset Advocaat irányítása alatt októberben, Örményországban játssza majd, előtte csak Franciaországgal csap össze, amely a torna házigazdájaként része a selejtezőknek, de a meccseik nem hivatalosak, nem számítanak bele az I csoport végső elszámolásába.

A Szerbiai Labdarúgó-szövetségnek (FSS) megvolt a lehetősége, hogy leszervezzen egy felkészülési mérkőzést szeptember elejére, Belgrádba, de csak Moldávia és Irak lehettek volna Szerbia ellenfelei, amit Advocaat elutasított. „A kapitánynak minőségesebb ellenfél kellett. Ezért úgy döntött, hogy jobb ha válogatotton belüli mérkőzést szervez, ezért talán valamivel több játékost fog meghívni a keretbe, aminek következtében nagyobb rálátása lesz a számba vehető játékosok kvalitásaira. Higgyék el, valóban rengeteg futballistát nézett meg azokon felül is, akik ott voltak az amerikai túrán, hogy meggyőződhessen róla, milyen merítési lehetőségekkel rendelkezik Szerbia” – nyilatkozta a Novostinak Zoran Laković, az FSS főtitkára.