2024. május 3., péntek

Hőlégballonnal Szeged felett

Harminc méter magasból pillanthat le a SZIN-re és gyönyörködhet Szeged szépségeiben az, aki részt vesz az Árkád akciójában. Ehhez semmi extrát nem kell tenni, csak ki kell menni a SZIN-re, le kell fotózni a hőlégballont és arkadfly hashtaggel ellátva posztolni kell a Facebookon. Lesznek hostessek is, akik segítenek letölteni egy applikációt.

A hőlégballon augusztus 26-ától 30-áig mindennap 17 órától éjfélig üzemel majd, tehát 20 óra után már az esti fényekben pompázó fesztivált és a várost lehet látni. A harminc méteres magasság nagyjából egy tízemeletes ház tetejének felel meg, tehát jó móka lesz, pláne ingyen.

Mint már beszámoltunk róla, augusztus 26. és 30. között 6 színpadon 90 zenekar, 80 dj, tehát mintegy 170 fellépő – ez az idei Szegedi Ifjúsági Napok zenei kínálata. Augusztus 26-án 0. nappal startol és 30-áig tart a fesztivál: a 0. este csúcspontja a világ egyik legnépszerűbb drum and bass formációjának produkciója lesz. Az ausztrál–angol koprodukció, a Pendulum Dj Set & Verse érkezik a SZIN Nagyszínpadra. A külföldi sztárok közül a Pendulum mellett az Example, a Russkaja, illetve a Boney M Sheyla Bonnick-kal és a Starjam Sessionnel karöltve, valamint Quentin Mosimann is itt lesznek, de természetesen a magyar könnyűzene is megmutatja magát: Quimby, Kiscsillag, Zagar, Ivan & The Parazol, The Carbonfools, Brains, Vad Fruttik, 30y, HS7, Punnany Massif, Bëlga, Hősök, Magna Cum Laude, Magashegyi Underground, Maszkura és a Tücsökraj, Anima Sound Sistem, Honeybeast, Mystery Gang, Paddy and the Rats, PASO, SKAtch Gypo Cyrcus és még sorolhatnánk.