2024. május 6., hétfő

„Rakétamentes vakáció” izraeli gyermekeknek Magyarországon

Nyolcvan izraeli gyermek és felnőtt látogat Magyarországra a két hónapja tartó rakétatámadások által leginkább sújtott izraeli városokból, kibucokból – közölte a budapesti izraeli nagykövetség szerdán az MTI-vel. Mint írták, a „Rakétamentes Vakáció” program kezdeményezője Verő Tamás, a Frankel Zsinagóga rabbija. A program védnöke és főszervezője Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumi elnöke. A program gyors és sikeres létrejötte zsidó szervezetek és magánemberek egyedi és példaértékű összefogásának eredménye – közölték.

Hangsúlyozták: a kezdeményezés célja, hogy a résztvevőknek egy hét „nyugodt, rakétáktól és légiriadóktól mentes” nyári vakációt nyújtsanak.

A program része néhány nap nyaralás Badacsonytomajban, egynapos kirándulás Bécsbe, budapesti turistaprogramok és ismerkedés a magyarországi zsidó közösség tagjaival.

Az első csoport – 28 nevelő és 12 gyermek – tegnap érkezett Eshkol régióból és Sha’ar Hanegev városból. A második csoport – 36 gyermek és 4 kísérő – szeptember 3-án jön Ashdod városból.