2024. május 6., hétfő

Az eddigi legjobb eredmények

A Hajdújárási Lábtoll-labda Klub női – és férfi csapata sikeresen szerepelt Európa legnagyobb lábtoll-labda versenyén, az Újszászon 19. alkalommal megtartott magyar nyílt bajnokságon, azaz a Hungarian Openen. Az idei megmérettetésen hat ország (Lengyelország, Szlovákia, Németország, Franciaország, Magyarország, Szerbia) legjobbjai vettek részt. A 38 csapatot számláló férfi mezőnyben Hajdújárás I. csapata (Kis Torma András, Sinkovics Edvin, Török Zsolt) már a csoportmérkőzések 1. fordulójában a Herczeg vezette újszászi duóval találta szembe magát. A papírformának számító vereség után a hajdújárásiak két győzelmet arattak – előbb a Becskereki vezette újszásziakat, majd a szepetnekieket múlták felül –, és magabiztosan kerültek a legjobb tizenhat közé. Ott azonban a Nózsi vezette újszászi csapat ellen egy simább és egy szorosabb játszma után vereséget szenvedtek és a vigaszágon folytathatták a versenyt. A 9–16. hely között három újszászi csapat ellen mérkőztek a mieink, – két győzelem és egy vereség a mérleg –, és végül minden idők legjobb helyezését elérve a 13. helyen zárták a viadalt. Az Ágoston Áron, Gajda István és a nagykanizsai légiós, Budavölgyi Bálint alkotta hajdújárási második csapat a német Haspe együttesétől és az újszászi Bérczes vezette triótól kikapott, viszont az újszászi Faragó vezette csapatot és Tápióbicske II. számú együttesét legyőzte és a 17–24. helyért játszhatott. Itt egy újszászi csapatot legyőztek a fiúk, viszont egy másik újszászi csapat és a felvidéki Királyhelmec jobbnak bizonyult a hajdújárásiaknál, így a második csapat a 23. helyen zárta a küzdelmeket. A végső győzelmet végül a Becskereki, Herczeg, Kézér, Tóth alkotta újszászi együttes szerezte meg, a borjádiak (Himmer, Kleics, Nyisztor, Wágner) és a második számú újszászi csapat (Bogár, Boros, Nózsi, Szűcs) előtt.

A nők mezőnyében a Galai Bianka, Galai Tamara, Kis Torma Andrea, Kozma Krisztina összetételű hajdújárási csapat huszonkilenc együttes közül a 12. helyen végzett. A lányok a csoportküzdelmek során Királyhelmec és az újszászi Turza vezette csapatot legyőzték, Pusztaszer második csapatától viszont nem várt vereséget szenvedtek. A nyolc közé jutásért nagy csatára késztették az újszászi Szacskó vezette gárdát, végül azonban a sportszerencse a hazaiak mellett volt és lányaink a 9–16. hely között folytathatták a küzdelmeket. A mieinknek sikerült visszavágni a második számú pusztaszeri csapatnak a csoportban elszenvedett vereségért, emellett még két újszászi csapatot legyőztek, egytől kikaptak és így a 12. helyen végeztek. A győzelmet az Újszászi VVSE (Ézsiás, Joó, Makai, Varga, Vágó) szerezte meg, a Nagykanizsa Zemplén SE (Kunics, Morvai, Vlasics) és a Borjád SE (Farkas, Merk, Vonház) előtt.

Egyéniben, a férfiak mezőnyében (110 induló) az újszászi Herczeg Gábor diadalmaskodott, a borjádi Kleics Dávid és az újszászi Becskereki Sándor és Tóth Gábor előtt, a nők versenyében (70 versenyző) pedig a német Sarah Walter aratta le a babérokat, az újszászi Joó Anett, Ézsiás Kitti és a királyhelmeci Bagos Viktória előtt. A hajdújárási fiúk közül a legmesszebb Török Zsolt jutott, egészen a 32 közé menetelt, Gajda István és Kis Torma András számára a legjobb 64 jelentette a végállomást, Ágoston Áron és Sinkovics Edvin pedig az 1. fordulóban búcsúzni kényszerült. A lányok közül Galai Tamara jutott be egyedül a legjobb 32 közé (rendkívül izgalmas meccsen búcsúztatta a borjádi Vonház Alizt), a többiek viszont kiestek 1. fordulóban.

Sinkovics Edvin, a hajdújárási csapat vezetője és játékosa elmondta, hogy elégedett a csapat teljesítményével, hiszen idén születtek meg az eddigi legjobb eredmények.

– Nem csak elégedett, de büszke is lehetek. Főleg azokra a játékosokra, akik szinte először léptek pályára ők pedig Kis Torma Andrea és Ágoston Áron, és mégis nagyon jól helytálltak ezen a nagy versenyen, ebben az erős mezőnyben. Nagyon erős mezőnyben találtuk magunkat, hiszen több mint egy évig szüneteltettük tevékenységünket. A mezőnyt látva kissé meglepődtünk, de végül mindenki a legjobban teljesített. Férfi csapatunk 13. helyezése az eddigi legjobb eredmény, és ez a helyezés egyben azt is jelenti, hogy csak két nemzet, Németország és Magyarország legjobbjai előztek meg bennünket. Európai viszonylatban ez dobogós helyezést jelenthet. Ezúton szeretném megköszönni az újszászi vendéglátóknak és a verseny szervezőinek a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a rangos versenyen, valamint Szűcs Anna igazgatónőnek, hogy a hajdújárási iskola tornatermét rendelkezésünkre bocsátotta, és ezzel átsegített bennünket az egy évig tartó mélyponton. És persze, a köszönet a csapat minden tagjának is jár, mert nélkülük nem születtek volna ilyen kiváló eredmények – értékelt a csapatvezető.