2024. május 3., péntek

Kosárlabda: Egyiptommal a rajton

Négy spanyol városban holnap kezdődik az utóbbi időben világkupának is nevezett 17. férfi kosárlabda-világbajnokság. Huszonnégy válogatott négy, egyenként hattagú csoportban kezdi meg a versenyt, a nyolcaddöntőbe pedig a csoportok négy legjobbja jut. Az A csoportból – Szerbia ott szerepel – továbblépők a B csoport négy legjobbjával csatáznak a negyeddöntőért.

A legutóbbi vb-n negyedik helyezett Szerbia holnap 15.30-kor Granadában Egyiptommal kezdi meg a versenyt, majd Franciaország, Irán, Brazília és Spanyolország következnek. A címet az USA védi, amely 5. vb-címére pályázik, amennyit a korábbi vb-ken Jugoszlávia is szerzett.

Az 1. forduló műsora, A csoport (Granada): Szerbia–Egyiptom, Franciaország–Brazília, Spanyolország–Irán, B csoport (Sevilla): Horvátország–Fülöp-szigetek, Puerto Rico–Argentína, Görögország–Szenegál, C csoport (Bilbao): Ukrajna–Dominikai Köztársaság, Törökország–Új-Zéland, USA–Finnország, D csoport (Las Palmas): Angola–Dél-Korea, Ausztrália–Szlovénia, Litvánia–Mexikó.