2024. május 2., csütörtök
RÖPLABDA

Gyenge játék és vereség

A vereséget előre el lehetett könyvelni, hisz a vendéglátók nagyon felkészültek a vb-re, és a nemzeti focistadionban, 62 ezer néző előtt megtartott nyitómeccsen nagyszerű hangulatot teremtettek. Sajnos a szerb válogatott nem állt a feladat magaslatán, különösen védelemben nyújtott gyenge játékot, amivel még meg is könnyítette az erős lengyel válogatott munkáját. A hátralevő négy fordulóban Szerbiának ugyanannyi győzelem kell ahhoz, hogy a második körben is legyen helye, és versenyben lehessen a hat csapatos harmadik szakaszért.

Aleksandar Atanasijević leütése a lengyelek ellen (Fotó:  Beta/AP)

Aleksandar Atanasijević leütése a lengyelek ellen (Fotó: Beta/AP)

A D csoport első meccsén Irán válogatottja színvonalas meccsen 3:1 arányban győzte le az olasz válogatottat, és három fontos pontot nyert a második szakaszra. A Slobodan Kovač edzette irániak végig jobbak voltak, s megérdemelten győzték le a nagy múltú ellenfelet.

Szerbia holnap a 2. fordulóban 13 órakor Argentínával találkozik.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Lengyelország–Szerbia 3:0, D csoport: Irán–Olaszország 3:1. Az este az A csoportban az Argentína–Venezuela és Ausztrália–Kamerun, a D csoportban az USA–Belgium és Franciaország–Puerto Rico meccseket játszották.

A mai műsor, 1. forduló, B csoport: Brazília–Németország, Kuba–Finnország, Dél-Korea–Tunézia, C csoport, ma: Oroszország–Kanada, Bulgária–Mexikó, Kína–Egyiptom.

Két sima vereség

Szerbia válogatottja, amely csak pótselejtező révén jutott ki a versenyre, a papírformának megfelelően, két maximális arányú vereséggel kezdett az U20-as Eb-n. Az olaszok és oroszok ellen nem volt esély, így a hátralevő meccseken már az 58. helyért lehet küzdeni. Szerbia a 3. fordulóban Franciaországgal mérkőzik.

Eredmények, A csoport, 1. forduló: Oroszország–Franciaország 3:0, Bulgária–Szlovákia 3:0, Olaszország–Szerbia 3:0, 2. forduló: Oroszország–Szerbia 3:0, Franciaország–Bulgária 3:0, Olaszország–Szlovákia 3:0, B csoport, 1. forduló: Lengyelország–Szlovénia 3:1, Belgium–Törökország 3:2, Románia–Csehország 3:2, 2. forduló: Törökország–Románia 3:0, Csehország–Szlovénia 3:0, Lengyelország–Belgium 3:0.