2024. május 4., szombat
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Boateng gólja döntött Münchenben

Jérôme Boateng 90. percben lőtt góljával a müncheni Bayern minimális arányban nyert a Manchester City ellen a Bajnokok Ligája első fordulójának szerdai játéknapján. Az E csoport másik mérkőzésén a Roma kiütéses, 5:1 arányú győzelmet jegyzett a CSZKA Moszkva ellen, de még így sem az olaszoké lett a forduló legfölényesebb győzelme, mivel a H csoportban a Porto 6:0-ra nyert a Debrecent búcsúztató fehérorosz BATE Boriszov ellen. A kvartett másik mérkőzésén, amelyen az Athletic Bilbao és a Sahtar Donyeck nézett farkasszemet, nem esett gól.

Az F csoportban az Ajax és a PSG megosztoztak a pontokon, míg a Barcelona Pique góljával 1:0-ra nyert a ciprusi APOEL Nicosia ellen. A Barcelonában Xavi pályafutása során 142. alkalommal lépett pályára a BL főtábláján, ezzel megelőzte az örökrangsorban éllovas Raúlt.

A G csoportban meglepetésre mindkét mérkőzés 1:1-es döntetlennel ért véget: a Chelsea saját közönsége előtt nem tudott nyerni a Schalke ellen, míg a Maribornak sikerült otthon tartania az egy pontot a Sporting elleni találkozón: Nani góljára Luka Zahovič válaszolt a 90+2. percben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, E csoport: AS Roma (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 5:1 (Iturbe (6.), Gervinho (10., 31.), Maicon (20.), Ignasevics (50., öngól), illetve Musa (82.)

Bayern München (német)-Manchester City (angol) 1:0 (Boateng (90.)

F csoport: FC Barcelona (spanyol)-APOEL (ciprusi) 1:0 (Piqué (28.)

Ajax Amsterdam (holland)-Paris Saint-Germain (francia) 1:1 (Schöne (74.), illetve Cavani (14.)

G csoport: Chelsea (angol)-FC Schalke 04 (német) 1:1 (Fabregas (11.), illetve Huntelaar (62.)

NK Maribor (szlovén)-Sporting Lisboa (portugál) 1:1 (Zahovič (90+2.), illetve Nani (80.)

H csoport: FC Porto (portugál)-BATE Borisov (fehérorosz) 6:0 (Brahimi (5., 32., 57.), Martínez (37.), Adrián López (61.), Aboubakar (76.)

Athletic Bilbao (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 0:0