2024. április 30., kedd

Nehéz reformok elé nézünk

Aleksandar Vučić: Nem kell pánikot kelteni (Fotó: Molnár Edvárd)

Aleksandar Vučić: Nem kell pánikot kelteni (Fotó: Molnár Edvárd)

Aleksandar Vučić a csütörtöki szabadkai látogatásakor újságírói kérdésre elmondta, azok a reformok, amelyeket este hoz majd nyilvánosságra, nehezek és komolyak, de hozzátette, a szegény embereket megvédi az állam. Kiemelte, az ország több ezer kilométerre van a csődtől. Vučić arra a kérdésre, miszerint pontosan mennyivel csökkennek majd a fizetések a közszférában, hogy a bércsökkentés a tanügyre, egészségügyre is vonatkozik-e, illetve a nyugdíjakat hogyan érintik majd a reformok, nem válaszolt, csupán annyit mondott: a legszegényebb réteget és a nyugdíjasokat megvédik.

Kiemelte, nem a magánszektorban, hanem csak a közszférában csökkennek majd a fizetések, ahol az átlag eléri az 56 ezer dinárt, s hogy az országban a reális átlagfizetés ötvenezer körül mozog, mert nagyon sokan zsebre kapják a fizetésük egy részét.

– Nem kell pánikot kelteni. Pánikolni akkor kellett volna, amikor többet költöttünk, mint amennyit megkerestünk. Ebben az országban nagyon szeretünk nyafogni és panaszkodni, ahelyett hogy dolgoznánk – mondta a kormányfő.