2024. május 7., kedd
ATLÉTIKA

Új elnök a Spartacus élén

A Spartacus Atlétikaklub közgyűlésén a Szabadkai Regionális Gazdasági Kamara elnökét, Slobodan Vojinovićot választották meg elnöknek. A klub alelnöke Karai László gazdasági szakember lett.

Slobodan Vojinović a múlt század kilencvenes éveiben részt vett a városi stadion atlétikai pályája felújítási munkálatainak szervezésében és megvalósításában, a pálya sajnos időközben alkalmatlanná vált versenyek lebonyolítására, veszélyes lett az edzések megtartására is, és teljes felújításra szorul.

Vojinović elmondta, hogy azért vállalta el az elnöki posztot és az ezzel járó feladatokat, mert Szabadkán az atlétika bázissport volt és maradt is.

Mindent meg szeretnék tenni, hogy az atlétikaklub ismét a város legjobb sportegyesülete legyen. A célok között szerepel még, hogy a nézők visszatérjenek a lelátóra egy-egy atlétikai verseny alkalmával, valamint hogy a fiatal tehetségeket felkutassuk, és felkaroljuk őket. Az atlétikában jártas szakemberek egy csoportjával és a város támogatásával szeretném kapcsolataimat és ismeretségeimet a klub szolgálatába állítani, hogy segítséget nyújtsunk a klubnak a jobb feltételek megteremtésével, és hogy az elkövetkező néhány évben megoldódjon az atlétikai pálya új rekortánnal való borításának kérdése. Az atlétikai pálya állapota miatt nem okos gondolat a versenyek szervezése Szabadkán. A Stadion Kommunális Közvállalat mindent megtett annak érdekében, hogy az atléták a pálya állapota miatt ne legyenek sérülésveszélynek kitéve. Hetente kilátogatok az edzésekre, és elégedett vagyok azzal, ahogy az edzők dolgoznak. Személyesen is megismertem minden atlétareménységet, akiktől a jövőben eredményeket, várok, és megpróbálok olyan feltételeket biztosítani, amelyeket megérdemelnek. Véleményem szerint a profi sport haladjon a saját útján, de az amatőr atlétika is helyet kell hogy kapjon. A veteránokat is szándékunkban áll segíteni abban, hogy tovább folytassák edzéseiket, de a kedvtelésből sportolókat is örömmel látjuk az atlétikai pályán. A klub helyiségei jók, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnének még jobbak a feltételek, tekintettel arra, hogy az öltözőket a Spartacus női labdarúgócsapata használja, ami szerintem nem elfogadható megoldás. A klub az önkormányzattól 500 ezer dináros támogatásban részesül: ebből az összegből fedezzük a versenyek költségeit, új felszerelés vásárlását és a bírói testület újraszervezését – mondta az új elnök.