2024. május 8., szerda
LABDARÚGÁS

Takács hajrágóljával nyert a Diósgyőr

Nikolić sorozatban nyolcadik mérkőzésén lőtt gól(oka)t

A magyar labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában Tomislav Sivić csapata, a Diósgyőr a Honvédot győzte le 2:1-re, úgy, hogy az első félidőben emberhátrányba került, miután Antal Botondot már a 15. percben kiállította a bíró: a hazaiak győztes gólját a hajdújárási Takács Tamás szerezte a találkozó 86. percében.

Az éllovas Videotont a Haladás sem tudta megállítani: a székesfehérvári együttes a nyolcadik mérkőzésén a nyolcadik győzelmét gyűjtötte be. A sikerből ezúttal is oroszlánrészt vállalt a zentai Nemanja Nikolić: a magyar válogatott csatára a 24. és a 33. percben is eredményes volt, így nyolc forduló után tíz góljával a góllövőlista első helyén áll. A Haladás kilenc emberrel fejezte be a találkozót, miután a játékvezető a 28. percben Kopúneket, tizennégy perccel később pedig Halmosit állította ki.

A nyolcadik forduló eredményei: Pécs–Pécs 1:1, Nyíregyháza–Győr 2:3, Diósgyőr–Honvéd 2:1, MTK–Dunaújváros 2:0, Haladás–Videoton 0:2, Puskás Akadémia–Pápa 3:0, Újpest–Ferencváros 2:1, Debrecen–Kecskemét 0:0.

A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája:

10 gólos: Nikolić (Videoton)

5 gólos: Böde (Ferencváros), Kanta J. (MTK), Könyves (Paks), Pátkai (Győr), Rudolf (Győr)

4 gólos: Bajzát (Nyíregyháza), Juhász (Videoton)