2024. május 7., kedd
HORGOS

Sporttal is ünnepeltek

A XXV. Horgosi Szüreti Napok keretében rendezték meg a nemzetközi asztalitenisz-tornát fiúk és lányok részére a fiatalabb serdülők korosztályában 12 éves korig.

Mintegy ötven versenyző – Romániából, Zentáról, Csókáról, Bácsföldvárról, Magyarkanizsáról, Topolyáról és Szabadkáról – a horgosi asztaliteniszklub termében mérte össze erejét. A lányok döntőjében Radmila Tominjak három játszmában győzött a horgosiak legjobb versenyzője, Csikós Kata ellen. A fiúk küzdelmében egy végig bizonytalan kimenetelű mérkőzésen szerezte meg a győzelmet 3:2 játszma arányban a romániai Bade Bodgan a horgosi Miskolci Krisztián ellen.

A torna végeredménye, lányok: 1. Radmila Tominjak (Bácsföldvár), 2. Csikós Kata (Horgos), 3. Ćurćiz Barbara (Bácsföldvár) és Fejős Anna (Magyarkanizsa). Fiúk: 1. Badea Bogdan (Románia), 2. Miskolci Krisztián (Horgos), 3. Čokić Aleksandar (Szabadka) és Moldován Dániel (Románia). Külön dicséretben és oklevélben részesült a torna legfiatalabb résztvevője, az alig hétéves Moldován Dóra, aki Romániából érkezett.

Szombat délután a helyi labdarúgópálya is benépesült veteráncsapatok játékosaival. A torna résztvevői: a magyarkanizsai önkormányzat csapata, Röszke, Királyhalom és a helyi csapat. Az együttesek ligarendszerben, „mindenki mindenkivel” alapon játszottak. A torna végeredménye: 1. Röszke, 2. Horgos, 3. Királyhalom, 4. magyarkanizsai önkormányzat.

A tornát követően Sors Róbert, a Horgos 1911 Labdarúgóklub elnöke köszöntőlevelet osztott ki azoknak a személyeknek, akik a közelmúltban a helyi labdarúgóklubot valamilyen formában segítették működésében, fennmaradásában. Az elismerésben részesülők: Nyilas Mihály, Magyarkanizsa volt polgármestere, jelenleg tartományi kormányfőhelyettes, oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár; Huzsvár Ervin, Magyarkanizsa község alpolgármestere; Veselinov Dejan, Berényi Ottó, Kolompár Lajos, Baté Róbert, Szalma Róbert és Fodor Tibor. Szloboda Ferenc, a klub közgyűlésének elnöke és volt játékosa életműdíjban részesült.