2024. május 3., péntek
TENISZ

Đoković a negyeddöntőben

Novak Đoković tegnap két játszmában nyert a kanadai Vasek Pospisil ellen, amivel 2:0-ra növelte az egymás közötti mérleget, és ami révén a pekingi tornán 21:0-ra növelte a győzelmi arányát. A szerbiai világelső bejutott a negyeddöntőbe, amelyben a bolgár Grigor Dimitrov és a spanyol Pablo Andujar meccsének továbbjutója lesz az ellenfele. Valószínű, hogy a bolgár lesz a nyertes, aki ellen Novak 4:1-re vezet, és azt az egyetlen vereséget 2013-ban a madridi kék salakon szenvedte el, legutóbb pedig az idei wimbledoni elődöntőben Đoković négy játszmában nyert. Ha mégis Andujar következne, Novak kimondott esélyesnek számítana, hisz eddigi két meccsükön könnyűszerrel bizonyult jobbnak.

A tegnapi találkozón Đoković gyorsan előnyhöz jutott, és az első játszmában nem volt kérdéses a győzelme, a másodikban azonban a kanadai emelni tudta a játék szintjét, és 5:4-ig előnyben volt, amikor Novak keményített be, zsinórban három játékot nyert, és magabiztosan jutott tovább.

Pekingben mellesleg egész nap esett az eső, és csak a centerpályán, tető alatt lehetett játszani, ezért több meccset elhalasztottak, közöttük a BerdychTroicki találkozót is, s csak a női torna 2. fordulójának tegnapra maradt három meccsét tartották meg. Ha az időjárási viszonyok lehetővé teszik, ma műsoron lesz a férfimezőny 2. fordulójának minden mérkőzése, a nőknél pedig a nyolcaddöntő következik, benne Ana Ivanović meccsével a német Sabine Lisicki ellen. Meglepetés az ausztrál Sam Stosur kétjátszmás győzelme a jó formában levő, de tegnap sokat hibázó dán Caroline Wozniacki ellen. Wozniacki veresége azt jelenti, hogy Ivanović feltört a ranglista 8. helyére, és ezen a héten már csak Angelique Kerber veszélyeztetheti. Nagy a harc a 2–4. helyen, hisz Simona Halep, Marija Sarapova és Petra Kvitová 550 ponton belül állnak. A mai műsor egyik érdekessége, hogy a Williams nővérek balkezes csehekkel, Kvitovával és Šafářovával mérkőznek.

Tokióban szép győzelemmel kezdett Kej Nisikori, aki David Ferrer, Stan Wawrinka és Jo-Wilfried Tsonga kiesése után a kanadai Miloš Raonićtyal együtt a torna fő esélyese maradt.

A kis tornákon Doroteja Erić Monterreyben kapott ki a grúz Sapatavától, míg Sarm es-Sejkben a ranglistán már 634. és a tornán 8. kiemelt szabadkai Vojislava Lukić játékot sem adott a selejtezős svéd Alfredssonnak. Lukić a 2. fordulóban a 18 éves és a ranglistán 791. londoni

PEKING. – A férfitorna 1. fordulójában: Murray–Janowicz 6:7, 6:4, 6:2, Gulbis–Fognini 6:3, 6:4, Kližan–L. Mayer 7:6, 6:7, 6:4, Cuevas–Kukuskin 7:6, 3:6, 6:4, 2. forduló: Đoković–V. Pospisil 6:3, 7:5, nők, 2. forduló: S. Williams–Pironkova 6:2, 6:3, Kvitová–Peng 6:4, 6:2, Stosur–Wozniacki 6:4, 7:6, Cornet–Davis 6:2, 6:1.

TOKIÓ. – A férfitorna 1. fordulójában: Nisikori–Dodig 6:3, 6:4, 2. forduló: Becker–Ito 6:3, 6:3, Simon–Müller 4:6, 7:6, 6:3, Sock–Golubev 6:3, 1:6, 7:5, Johnson–Granollers 4:6, 6:3, 6:4.

MONTERREY. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Sapatava–Erić 7:5, 6:4.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Lukić–Alfredsson 6:0, 6:0.

ALBENA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Argyelán–Helbet 6:4, 3:6, 6:4.

Eden Silvával mérkőzik.