2024. május 6., hétfő

Biztosítani kell a távfűtést

A zombori városi Hőtelep (Energana) ügyviteli számlái huzamosabb ideje zárolva vannak a Srbijagas közvállalat iránti tartozása miatt. A városi tanács legutóbbi értekezletén egyhangú határozattal munkacsoportot alakítottak a távfűtés biztosítására a 2014/2015-ös fűtési idényben. A munkacsoportba a helyi önkormányzat négy tisztségviselője, valamint az Energana közvállalat és a Sombor-gas Kft. igazgatói kaptak helyet. Feladatuk, hogy megbeszéléseket folytassanak a Srbijagas képviselőivel a Hőtelep számláinak feloldásáról és a távfűtés biztosításáról. Október 15-éig kell elkészíteniük a tárgyalások tervét, amellyel a zombori jogi személyek gázszolgáltató iránti tartozása törlesztésének átütemezését kívánják elérni. A munkacsoport feladata az Energana gazdálkodása konszolidációs tervének az elkészítése, ezen belül az alapító (Zombor Város) szükséges intézkedéseinek fölmérése. A tanács arról is döntött, hogy közbeszerzési eljárás során szakértőt alkalmaz a zágrábi Mont-montaža és Zombor Város tulajdonosi részesedéséről és egymás iránti követeléseikről a Sombor-gas Kft.-ben.

A városi tanács tagjai tárgyaltak a zombori zsidó hitközségnek a zsinagóga fölújítására vonatkozó kérelméről is. Megállapították, hogy erre a beruházásra nincsen pénz a városi kasszában, ezért meghagyták a pénzügyi ügyosztálynak, hogy a 2015-ös költségvetésben tervezzen eszközöket a vallási létesítményeken végzett beruházási munkálatok részfinanszírozására.

A gazdasággal és financiális kérdésekkel megbízott tanácstag, Siniša Todorović indítványára a városi tanács meghagyta a közigazgatási illetékes ügyosztályoknak és szakszolgálatoknak, hogy készítsenek beszámolót a város tulajdonában álló lakásokról és lakóházakról, illetve arról, hogy kik a bérlők, milyen szerződés alapján, mennyi a lakbérük, van-e tartozásuk. Todorović közölte, hogy 15 üresen álló lakás is van a város birtokában, és követelte, hogy az illetékesek állapítsák meg, hol vannak ezek a lakások, és ki fizeti utánuk a költségeket.