2024. május 2., csütörtök
NŐI U17-ES EB-SELEJTEZŐ

Döntetlen és győzelem

Szabadka: Szerbia–Románia 1:1 (0:1)

Zombori úti pálya, 300 néző, vezette: Turovszka (fehérorosz). Góllövők: Golubović (öngól) a 8., illetve Kovačević a 65. percben.

Szerbia: Đapić, Golubović, Knežević, Bradić, Mišeljić, Đuriček, Marković (Mičić), Kovačević, Filipović, Burkert (Vučković).

Románia: Djordijana, Boros, Meluta, Moraru, Barialis, Blidar (Popar), Greku (Rus), Popa, Colaku, Indrei, Bíró (Petru).

A nedves, csúszós talajon lejátszott mérkőzésen a románok már a 6. percben vezetéshez jutottak, miután Golubović öngólt vétett. Ezt követően a hazaiak mindent egy lapra téve támadtak, és a 31. percben Knežević a felső kapufát találta el, majd a kipattanót Burkert a kapufára lőtte. A második félidőben a hazaiak még nagyobb fölényben játszottak, a labda több alkalommal is a román gólvonalon pattogott, de hol a szerencse, hol a román kapus mentették meg keleti szomszédainkat a góltól. A nyomás a 65. percben érett góllá, amikor Kovačević szép góllal egyenlített. A találkozó végéig Poljak, Mičić és Kovačević előtt adódott még gólszerzési lehetőség, de az eredmény már nem változott. Az 1. forduló másik mérkőzésén Írország 2:0 arányban nyert Litvánia ellen.

Szabadka: Szerbia–Litvánia 4:1 (0:0)

Városi stadion, 250 néző, vezette: Turovszka (fehérorosz). Góllövők: Poljak az 55., a 73., Knežević a 64., Bukert a 70., illetve Gedminaite a 62. percben.

Szerbia: Đapić, Golubović, Vučković (Knežević), Đuriček, Bradić, Mišeljić, Filipović, Ivošević, Poljak, Kovačević (Mičić), Konstantinović (Bukert).

Litvánia: Kleveckaite, Stankevicuite, Alukonite, Zalite (Mardosaite), Buvidavicuite, Zizite, Potapova, Kizaite, Sarkanaite (Muranaite), Gedminaite, Zabolotnaja (Narbutaite).

A szerbiai serdülőválogatott fontos pontokat szerzett a továbbjutásért vívott harcban. A találkozó a második félidőben dőlt el, amikor a hazaiak tetszetős és eredményes játékkal négy gólt lőttek a litván válogatott kapujába. A másik mérkőzésen Írország 2:0-ra nyert Románia ellen. A harmadik mérkőzést szerdán Írország ellen játssza a szerbiai együttes. A csoportból az első két helyezett jut tovább.