2024. május 5., vasárnap
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Római támadójáték a müncheni védelem ellen

A Bayern München római vendégjátéka lesz a Bajnokok Ligája slágermérkőzése a mai játéknapon. A csoportkör harmadik fordulójából már csak azért is kiemelkedik ez a párharc, mivel a tavaly BL-győztes bajor csapat az egyik legjobb védekezési mutatóval rendelkezik, míg az olasz bajnokság ezüstérmese, a Roma kiváló támadójátékával hívta fel magára a figyelmet a szezon eddigi részében. Josep Guardiola együttese 11 találkozó óta nem kapott ki, idénybeli egyetlen vereségét még a német szuperkupáért kiírt szezonnyitó összecsapáson könyvelhette el. Emellett az is igazolja a Bayern München kiváló formáját, hogy legutóbbi nyolc mérkőzésén, összesen 748 perce nem kapott gólt. Manuel Neuer kapuját még augusztus 30-án a Schalke gárdájának sikerült bevennie az 1:1-es döntetlen alkalmával.

A Roma eddigi kilenc találkozóján mindig betalált a riválisok hálójába, összesen húsz gólt szerzett az idényben – igaz, a Bayern mérlege nyolc bajnokin 21 gól. A Farkasok csapatkapitánya, a 23. profi szezonját töltő 38 esztendős Francesco Totti vezette támadógépezetet csupa kreatív és gólérzékeny futballista alkotja, így Rudi Garcia, az olaszok vezetőedzője válogathat, hogy éppen kiknek szavaz bizalmat. Az elefántcsontparti Gervinho, a bosnyák Miralem Pjanić, a szerbiai Adem Ljajić, illetve az egyaránt olasz Mattia Destro és Alessandro Florenzi közül mindenki egészséges és nagyszerű formának örvend. A legutóbbi fordulóban elért találatával a BL történetének legidősebb gólszerzőjévé vált Totti helye ezúttal szinte biztos a kezdő tizenegyben.

A főpróba mindkét csapatnak jól sikerült: a Bayern 6:0-ra verte a sereghajtó Werder Brement, míg az AS Roma 3:0-ra a Chievót. Az olaszok francia trénere úgy vélte, kedden nem ők lesznek az esélyesek, mert a világ egyik legjobb csapatával néznek szembe.

Az olasz gárdának valamivel fontosabbnak tűnik a mérkőzés, kiváltképpen hazai pályán; amíg a Bayern hibátlanul rajtolt, addig a rómaiak már hullajtottak pontokat, igaz, a Manchester City vendégeként elért 1:1-es döntetlen a végelszámolásnál még értékesnek bizonyulhat.

A mai játéknap másik érdekesnek ígérkező összecsapásán a Barcelona az Ajaxot látja vendégül. A katalánoknak mindenképpen szükségük van a három pontra, mivel az előző körben kikaptak a PSG-től, illetve az sem mellékes a számukra, hogy az Ajax elleni találkozót követően milyen hangulatban várhatják majd a hétvégi bajnoki rangadót, a Real Madrid elleni El Clásicót.

Bajnokok Ligája, 3. forduló, E csoport: CSZKA Moszkva–Manchester City (18.00, Arena Sport 1, Digi Sport 1), Roma–Bayern München (Arena Sport 4, Digi Sport 1), F csoport: APOEL–PSG, Barcelona–Ajax (Arena Sport 3), G csoport: Schalke–Sporting (Arena Sport 2 – körkapcsolás), Chelsea–Maribor (Arena Sport 1, Digi Sport 2), H csoport: BATE Boriszov–Sahtar Donyeck, Porto–Athletic Bilbao (Arena Sport 5). A találkozók 20.45-kor kezdődnek.