2024. május 6., hétfő

Két évig tettette kómásnak magát egy brit csaló

Két évig tettette kómásnak magát egy brit csaló annak érdekében, hogy elkerülje a bírósági eljárást. Alan Knight közel két évig tettette magát bénának és kómásnak, azért hogy ne vonhassák felelőségre, amiért 40 ezer fontot lopott egy idős, Alzheimer-kórban szenvedő szomszédjától.

Amikor a rendőrök elkezdték a nyomozást, a 47 éves férfi azt állította, hogy mind a négy végtagjára lebénult és néha kómába esik. Több alkalommal agyvérzéssel jelentkezett be egy kórházba, hogy ne kelljen megjelennie a bírósági tárgyalásokon.
Egy walesi lapnak Helen Knight, a gyanúsított felesége azt nyilatkozta, hogy orvosi igazolással tudják bizonyítani férje ágyhoz kötött állapotát, aki valóban lebénult és kómában van egy nyaksérülés miatt. - A poklon mentünk keresztül, és még most is azt tesszük - írta a feleség.

A csalásra akkor derült fény, amikor a rendőrség lekérte Knight szupermarket kártyájának adatait, valamint felvételeket készített róla, amint járt és vezetett. Miután a bíróság bejelentette, hogy a tárgyalás a jelenléte nélkül is meg fog kezdődni, Knight megjelent Swansea város bíróságán - kerekesszékben és nyakmerevítővel. Amikor szembesítették a videobizonyítékkal, bűnösnek vallotta magát 19 rendbeli csalásban, hamisításban és lopásban.

Az eljárást vezető bíró, Paul Thomas szerint a vádlott egy nagyon gyakorlott színész és a tünetek, amelyektől állítólag szenvedett, valójában sosem léteztek. - Betegsége egybeesett a küszöbön álló bírósági tárgyalással. Nem hiszem, hogy a tünetek valódiak lennének - nyilatkozta a bíró.