2024. május 5., vasárnap
LABDARÚGÁS - EURÓPA-LIGA

Belgrádban „felnégyelték” a Partizant

A török drukkerek a szállodában fáklyákat gyújtottak meg

Súlyos, 4:0-s vereséget szenvedett saját közönsége előtt a belgrádi Partizan az Európa-liga harmadik fordulójában: a C csoportban a fekete-fehér együttest a török Beşiktaş győzte le 4:0-ra. A török együttes Kavlak góljával a 18. percben megszerezte a vezetést, s a félidő utolsó percében Demba Ba megduplázta a vendégek előnyét. A második félidőben az 52. és az 54. perc között két gólt kapott a Partizan: előbb Özyakup növelte az előnyt, majd Gökhan Töre beállította a végeredményt.

A Partizannak ez volt a legsúlyosabb hazai veresége a nemzetközi porondon: korábban a müncheni Bayern és a donyecki Sahtar nyertek Belgrádban 3:0-ra, a szófiai CSZKA 4:1-re, a Maccabi pedig 5:2-re.

Mivel a csoport másik mérkőzésén az angol Tottenham 5:1-re nyert a görög Aszterasz ellen, így három forduló után a Tottenham és a Beşiktaş áll a kvartett élén 5-5 ponttal, harmadik a négypontos Aszterasz, míg a Partizan egy ponttal az utolsó helyen áll.

A mérkőzés előtt a török drukkerek felesleges energiájukat a Jugoszlávia hotelben vezették le, ahol fáklyákat gyújtottak meg, majd azokban a buszokban tettek kárt, amelyekkel a stadionban szállították őket. A szerbiai belügyminisztérium a Tanjug hírügynökségnek megerősítette, hogy a rendőrség 19 török szurkolót hallgatott ki az őrsön: tizenötöt a szállodában történt fáklyagyújtás, kettőt verekedés miatt, míg két drukkernek arról kellett „beszámolnia”, hogy miért törték be az őket szállító autóbusz ablakait.

Európa-liga, C csoport, 3. forduló: Partizan–Beşiktaş 0:4, Tottenham–Aszterasz 5:1.

A táblázat:

1. Beşiktaş

3

1

2

0

6:2

5

2. Tottenham

3

1

2

0

6:2

5

3. Aszterasz

3

1

1

1

4:6

4

4. Partizan

3

0

1

2

0:6

1