2024. május 3., péntek
TENISZ

Ivanović versenyben maradt

Ana Ivanović két játszmában győzte le tegnap a kanadai Eugenie Bouchard-t, és versenyben maradt a szingapúri női mestertorna elődöntőjéért. A csoport utolsó fordulójában Ana pénteken a román Simona Haleppel játszik, s megtörténhet – ha ma Bouchard legyőzi Simona Williamset –, hogy 2:1-es vereséggel is ott lehet a legjobb négy között.

Ivanović az első játszmában nagyszerűen játszott, a másodikban ő szerezte az első breaket, majd miután a kanadai visszavágott, 2:3-as hátrányból Ivanović zsinórban négy játékkal zárta a meccset.

A 2. forduló tegnap reggeli első meccsén a román Simona Halep nemcsak legyőzte, hanem szinte meg is alázta a világelső Serena Williamset, aki egyik legsúlyosabb veresége során mindössze két játékot nyert. Negyedik meccsükön a román először győzött, pályafutása során először múlta felül a legjobb három egyikét, és két győzelemmel áll a piros csoport élén, amivel már csaknem biztos továbbjutónak számít. Serena hét kettős adogatási hibát vétett, ötször veszítette el az adogatást, az összes pontok száma pedig 60:35 volt Halep javára.

Az 1. forduló utolsó meccsén a lengyel Agnieszka Radwanska kisebb meglepetést okozott, hisz hetedik meccsükön csak másodszor győzte le a cseh wimbledoni bajnok Petra Kvitovát. Radwanska csaknem hibátlanul játszotta le a meccset, míg Kvitová túlzottan ideges volt, s tévedéseivel is segítette a lengyelt.

Szingapúrban ma a fehér csoport 2. fordulójában a Radwanska–Wozniacki és Sarapova–Kvitová meccset tartják meg, a vörös csoportból pedig műsoron lesz a S. Williams–Bouchard találkozó.

Dušan Lajović ma a valenciai torna 2. fordulójában nem a második kiemelt cseh Tomáš Berdychhel játszik, hanem a 29 éves és a ranglistán 46. spanyol Pablo Andujarral, aki vaskos meglepetés okozott a cseh feletti győzelemmel. Lajović és Andujar tavaly Acapulcóban találkoztak, és salakon a spanyol győzött három játszmában. Nem várt eredmény a svájci Stan Wawrinka veresége sem Bázelban az utóbbi hetekben kiváló formában levő kazah Mihail Kukuskin ellen.

A kis tornákon három-három szerbiai és magyar lépett fel, a mérleg pedig öt győzelem és csak egy vereség. A franciaországi Poitiers-ben Babos Tímea váratlanul könnyen győzte le a helyi Pauline Parmentier-t, és a 2. fordulóban is franciával, Amandine Hessével mérkőzik. A kanadai Saguenayban Jovana Jakšić a kanadai Leduc ellen nyert, következő ellenfele a szintén kanadai Ayan Broomfield lesz. Antalyában Peđa Krstin az első kiemelt, és az osztrák Lenny Hampel ellen nyert a nyitókörben, míg a 2. fordulóban a német Jonas Leutjennel vív meg. Sarm es-Sejkben Nikola Milojević fölényben volt a lengyel Jan Zielinski ellen, következő riválisa pedig az orosz Vlagyimir Karusevics. Jani Réka Heraklionban már negyeddöntős a cseh Lenka Kunčíková feletti győzelemmel, s következő ellenfele a szintén cseh Karolina Muchova lesz. Egyedül Szlavikovics Szabina veszített Mexikóban a lényegesen tapasztaltabb litván Marcinkēviča ellen.

SZINGAPÚR. – A női mestertorna 1. fordulójában: A. Radwanska–Kvitová 6:2, 6:3, 2. forduló: Halep–S. Williams 6:0, 6:2, Ivanović–Bouchard 6:1, 6:3.

BÁZEL. – A férfitorna 1. fordulójában: Dodig–Chiudinelli 6:4, 6:7, 6:4, Karlović–Rosol 7:6, 6:3, Kukuskin–Wawrinka 6:4, 6:7, 6:3, Raonić–Johnson 7:6, 6:4, Becker–Elias 6:3, 6:2, Pospisil–Nieminen 6:3, 6:7, 6:4, Golubev–Gabasvili 6:3, 6:3.

VALENCIA. – A férfitorna 1. fordulójában: Andujar–Berdych 6:3, 6:2, Verdasco–L. Mayer 6:4, 3:6, 6:3, Fognini–Ramos 6:4, 6:2, Anderson–Kohlschreiber 6:3, 6:4, Bellucci–Juzsnyij 7:5, 6:3, Murray–J. Melzer 6:3, 6:3.

ANTALYA. – A futures 1. fordulójában: Krstin–Hampel 6:4, 7:6.

SARM ES-SEJK. – A futures 1. fordulójában: Milojević–Zielinski 6:3, 6:2.

POITIERS. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Babos–Parmentier 6:3, 6:2.

SAGUENAY. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Jakšić–Leduc 6:4, 6:4.

VICTORIA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Marcinkēviča–Szlavikovics 6:3, 6:2.

HERAKLION. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Jani–Kunčíková 6:2, 6:4.