2024. május 4., szombat
LABDARÚGÁS

Đorđević két percért nem akar válogatott lenni

A 2:0-s vendéggyőzelemmel végződött Görögország–Szerbia mérkőzés után Filip Đorđević, a szerb válogatott és a római Lazio labdarúgója jelezte, nem kíván többé a válogatottban színeiben pályára lépni. A csatár a görögök elleni találkozó hajrájában nem tett eleget a megbízott szövetség kapitány, Radovan Ćurčić kérésének, aki a találkozó vége előtt szerette volna pályára küldeni a csatárt. A találkozó után Đorđević, aki 14 mérkőzésen 4-szer volt eredményes a szerb nemzeti csapatban, közölte a szakvezetéssel, hogy a jövőben ne számítsanak rá, nem kíván a válogatottban szerepelni.

A római klubcsapatában 11 találkozón hat gólt lőtt csatár a Sky Sport Italiának elmondta, nem végleg köszönt el a válogatottól.

Nem azt mondtam, hogy soha többé nem akarok a válogatottban szerepelni, de addig nem kívánok kerettag lenni, amíg egy felkészülési mérkőzésen két percnyi lehetőséget kapok” – nyilatkozta Đorđević, aki az olaszok kérdésére azt is elmesélte, ki volt a kedvence:

A kedvencem Crespo volt, de Kakát is nagyon kedveltem, mivel a pályafutásom elején, csakúgy, mint ő, én is középpályás voltam, azonban aztán hirtelen megnőttem, erősödött a fejjátékom, s az edzők úgy döntöttek, hogy a csatársorban van a helyem.”