2024. május 3., péntek
BIRKÓZÁS

Kanizsai kézben a Potisje sorsa

Miután a Potisje maximális arányú vereséget szenvedett Nagybecskereken, a Spartacus és a Novi Sad pedig osztozott a pontokon, a magyarkanizsaiak sorsa, illetve az, hogy bejutnak-e a rájátszásba, a saját kezükben van. Szerdán ugyanis elhalasztott meccsen várják a Partizant, s amennyiben nyernek, a legjobb négyben lesznek, minden más esetben az 5. helyen végeznek.

Szabadka: Spartacus–Novi Sad 4:4

Sétaerdei sportcsarnok, 100 néző, vezette: Lőrincz, Aćić (Magyarkanizsa).

Részeredmények, 59 kg: Tarbuk–Simić 0:1 (t. tus az 1. menetben). 66 kg: Dudás–Vuković 0:1 (tus az 1. menetben). 71 kg: M. Štefanek–Lacković 1:0 (t. tus az 1. menetben). 75 kg: Penjov 1:0 (k.n .). 80 kg: N. Štefanek–Štajer 0:1 (t. tus az 1. menetben). 85 kg: Balázs–Petrović 1:0 (tus az 1. menetben). 98 kg: Bosnić–Stankić 1:0 (t. tus a 2. menetben). 130 kg: Bűn–Pavlović 0:1 (0:2, 1:1).

Az első két súlycsoport küzdelmeit a vendégek nyerték, hiszen Tarbuk Simićtől, Dudás pedig Vukovićtól szenvedett vereséget. A szabadkaiak első pontját Mario Štefanek szerezte, aki az 1. menetben döntő fölényt harcolt ki Zlatkovićtyal szemben. Penjov Ervinnek nem volt ellenfele 75 kg-ban, de egy súlycsoporttal feljebb Štajer nyerni tudott Ninoslav Štefanek ellen, és újra a vendégek jutottak előnyhöz. 85 kg-ban Balázs kiváló birkózással az 1. menetben két vállra fektette Petrovićot, majd az utolsó párharc előtt már a hazaiaknál volt az előny, miután Bosnić döntő fölényt harcolt ki Stankić ellen. A legnehezebb súlycsoportban azonban Pavlović szoros győzelmet aratott Bűn fölött, és megmentett egy pontot csapatának. A Spartacus vagy a 2., vagy a 3. helyen került a négyes döntőbe (több elmaradt mérkőzés még pótlásra vár a ligában), így sikerült elkerülni a címvédő nagybecskereki Proletert. @sz = T. T.

Eredmények, 9. forduló: Spartacus–Novi Sad 4:4, Proleter–Potisje 8:0, Vitez–Radnički (Z) 2:6, Mladost–Radnički (B) 2:6. Az 1. forduló utólag megtartott mérkőzésén: Radnički (B)–Vitez 8:0. A sorrend: Proleter 27, Spartacus 23, Novi Sad 22, Potisje 19, Radnički (Z) 16, Partizan 14, Radnički (B) 13, Radnički (K) 12, Mladost 11, Vitez 8 pont.

A bajnoki címet eldöntő rájátszást szombaton vívja meg az első négy csapat Belgrádban. A valószínűleg 16 órakor kezdődő versenyt a vásárcsarnok nagytermében tartják meg. A playoff résztvevőit a szerdán Magyarkanizsán esedékes Potisje–Partizan mérkőzés határozza meg (a Partizan ezen a héten három elhalasztott mérkőzést birkózik le). A Proleter címvédő és biztos résztvevő.