2024. május 3., péntek

Lapunk és szélsőséges magyar körök

Cáfol a Harmadik Szerbia, de mit is?

Pénteken írtunk róla, hogy a Szabadkai Rádiót lehetséges vásárlója egy bizonyos Danijel Kulačin, aki a Harmadik Szerbia párt tagja és titkára is volt, a Feedback Consulting & New Media Production Kft. tulajdonosa, amely a kiadója a Novine novosadske nevű hetilapnak is.

Ennek kapcsán a Harmadik Szerbia nevű párt közleményt adott ki, amelyben leszögezik, a Magyar Szón keresztül szabadkai szélsőséges magyar körök intéztek támadást erre a szervezetre.

„Danijel Kulačin sem tisztségviselője, sem pedig nem tagja a Harmadik Szerbiának, így világos, hogy a cikk szerzőjének negatív szándékai vannak az új polgári jobboldallal szemben, amelynek megtestesítője a Harmadik Szerbia. Az pedig külön kérdés, hogyan jutott a Magyar Szó ehhez az információhoz, amit kizárólag illetéktelen adatfelhasználással tehettek meg. Véleményünk szerint a Magyar Szó és szerkesztősége anélkül, hogy tudatában lett volna azon körök eszközévé vált, amelyek nem akarják, hogy Szerbiában is alkalmazzák azt a Nemzetközi Valutaalap-ellenes receptet, amelyet Magyarországon is sikeresen végrehajtanak. Felszólítjuk a teljes szerbiai közvéleményt, hogy ne becsülje le a Szabadkán dúló szélsőséges csoportok befolyását, amelyek nem tántorodnak vissza a hazugságoktól sem, azon új politikai erők lejáratása érdekében, amelyeket a szerbiai politikai színtéren a Harmadik Szerbia képvisel” áll a közleményben.

Ehhez csak egyetlen mondatot szeretnénk hozzátenni: a párt egyetlen szóval sem cáfolja, hogy Danijel Kulačin meg kívánja vásárolni a Szabadkai Rádiót.