2024. május 3., péntek

Vége a bizonytalanságnak a táplálkozásban!

túlsúly, fejfájás, cukorbetegség, allergia, reflux, intolerancia, gyengeség, emésztési és vérnyomás-problémák, gyulladások, fájdalmak, fáradékonyság, koleszterin, pajzsmirigy-, agyalapi mirigy -, mellékvese-, petefészekgondok, hipo- és hiperaktivitás…


Vége a bizonytalanságnak a táplálkozásban!

Már Szegeden is elérhető az a műszer, amivel pontosan le tudjuk mérni, melyik anyagcseretípusba, azaz táplálkozási típusba tartozunk. Fehér Judit Emese szakértő szerint minden ember egyedi és megismételhetetlen a teste, a szervezete, így anyagcseréje szempontjából is. Ugyanaz az étrend az egyik emberre pozitív, a másik emberre negatív hatást gyakorol. A megoldás az egyénre szabott táplálkozás, ami csak méréssel lehetséges. Anyagcseretípus-mérés nélkül nem lehet ajánlásokat tenni a kívánt testsúly, a sav-bázis egyensúly, az optimális energiaszint elérésére.

A mérés mindenkinek ajánlott a megfelelő önismerethez, de már meglevő betegségek, cukorbetegség, emésztési és vérnyomásproblémák, gyulladások, allergia, fejfájás, de bármilyen elváltozás, panasz estén alapvetően szükséges.

Bármely étel vagy allergén tesztjét 1-2 perc alatt elvégezzük a géppel, az eredmény azonnal megvan, és pontos ajánlást adunk pozitív teszt esetén.

Bármilyen meglévő betegségnél, feltétlenül ki kell zárnia a helytelen táplálkozásból adódó kockázatot, ami nem azt jelenti, hogy nem egészséges vagy rossz minőségű ételt eszünk, hanem azt, hogy nem a nekünk genetikailag megfelelő, optimális ételeket fogyasztjuk, ezzel jelentősen gyengítjük a szervezetünket. Az étel- és gyakran a felső légúti allergiás tünetek oka is a nem a típusunk szerinti táplálkozás.

A mérést végző készülék olyan orvostechnikai eszköz, ami a test válaszreakcióit értelmezi, melyeket egy legújabb fejlesztésű szoftverbe táplálunk, - mely 60 éves tapasztalatokat és a tudomány legújabb vívmányait összegzi, - majd összeállítja a mért értékeknek megfelelő ajánlásokat. Használjuk még a testösszetételt mérő monitort, amire mezítláb kell felállni, mérjük a testsúlyt, megkapjuk a zsigeri zsír, testzsír és vázizom szerkezet százalékát. A mérés két órát tart majd kellemes hangulatban, környezetben, ruhában, fájdalommentesen.

Az optimális táplálkozás beállítása nélkül nem lehet csak a sporttal a legjobb formát és vitalitást elérni. A versenysportolók teljesítményét is nagyban befolyásolja. A mérési eredmények szerint mindenkinek sportajánlást is adunk. A kívánt testsúly pedig magától beáll.

Tapasztalatok:

Az első érték az aktív status: megmérjük, hogy a jelenlegi táplálkozás mellett mennyi a sejtek ellátottsága százalékban, ez az eddig megmérteknél 10-30 % körüli volt életkortól függetlenül; 40 % alatt a sejtszintű degeneratív elváltozások kategóriája van; az egyénre szabott táplálkozás beállítása után 75-95% várható, ekkor a sejtek már képesek optimálisan működni és a betegségeknek ellenállni. Valamint a legtöbb mérésre érkezőt a cukorbetegség előszobájában találom, az egyénre szabott táplálkozás beállítása nélkül néhány év alatt kialakulhat a betegség.

Ételrendelés lehetséges, ahol az engedélyezett alapanyagokból, mennyiségben és minőségben, a megállapított típusa szerint rendelhet mindenki ételt.



Egyénre szabott táplálkozás anyagcseretípus-méréssel

Fehér Judit Emese vezető, Metodic-szakértő

Metodic Szeged

Maros u. 36.


Az árakról és a programokról tájékozódjon a honlapon vagy telefonon.

Konzultációra, mérésre bejelentkezés csak telefonos időpont egyeztetéssel.

+36 (30) 7 212 717

Decemberi akció: a mérés árából 20% árengedmény!
Mérést ajándékba is lehet vásárolni. Ekkor a vásárló Metodic karácsonyi kártyát kap díszborítékban, és a karácsonyfa alá teheti meglepetésként.





MŰSZERES ANYAGCSERETÍPUS-MÉRÉS

Nálunk jártak:
 

Plusz kilók ellen vívott küzdelmem egész életemet végigkísérte. Többször is drasztikus fogyókúrába kezdtem, aminek az eredménye az lett, hogy amikor abbahagytam, a leadott 5-10 kg dupláját szedtem fel. 108-110 kg-ot mutatott a mérleg, amikor végleg megelégeltem addigi életformámat. Ekkor hallottam a Metodic-ról. Bevallom, szkeptikus voltam, miután a csapból is a csoda fogyasztó módszerek folynak. Elmentem egy előadásra és a rendszer alapgondolata, miszerint nem vagyunk egyformák, nagyon meggyőzött, és sejtettem, hogy nálam is valahol itt rejtőzhet a hiba. Miután megtudtam táplálkozási és hormontípusomat, alig vártam, áttanulmányozzam a kapott anyagokat, s végre belevágjak. Azt mondták június végén, hogy októberben 70 kg leszek, ha betartom az ajánlásokat. Kétkedtem, de lelkesedésem határtalan volt: mértem, számoltam, osztottam, szoroztam, főztem. Nyitottam az egészséges táplálkozás felé, tudatos vásárlóvá és fogyasztóvá váltam. Alig négy hónap alatt 14 kg-t fogytam, ami önmagában sem kis eredmény, hiszen korábban bármit tettem, nem mozdult a súlyom. Mindezt úgy értem el, hogy a dupláját, azaz 2000 kalóriát viszek be nap mint nap, végre nem éhezem, sőt, ízletes, tápláló ételeket eszem, tele vagyok energiával, és nem utolsósorban teljesen átalakult a testem összetétele. A Metodic valóban nem csak egy testsúlycsökkentő program, annál sokkal több: általa más lett az étkezéshez való hozzáállásom, a gondolkodásom, s ezzel az egész életem. Rég nem látott ismerősök mondják, ha összefutunk, hogy csak a fejem a régi. Az eddigi „golyó” becenevem helyett, ma már inkább „girnyónak” neveznek a barátaim. Leírhatatlan érzés ez annak, aki mindig is kövér VOLT!

Szilágyi R.

 
Évek óta problémám az, hogy nincs rendszeres székletem, nagyon lassú az anyagcserém. A barátnőmtől kaptam az ötletet, hogy a hashajtó tablettákat cseréljem fel a Metodic módszerre. A kapott eredményt látva, már értem a problémámat. Teljesen máshogy étkeztem, mint ahogy lehetett volna. Imádom a tejtermékeket. Azt hittem, hogy egy esti kefir, vagy joghurt jót tesz nekem. Hát, most ennek vége. A mérés óta szigorúan követem az ajánlásaitokat, és jelentős változásokat értem el az anyagcserém javítása terén!

Komáromi J. 51 éves


Sikerült 16 kilótól megszabadulnom, feleségemnek pedig helyreállt az összeomlott pajzsmirigye. Ezért szeretnénk leírni történetünket, hogy jó példaként szolgáljon másoknak is, és hogy eloszlassuk a kételyeket. 30kg túlsúllyal úgy döntöttem, hogy fogynom kellene. Nehezen bírtam a munkát, fáradékony voltam, fájtak a lábaim, rossz volt a közérzetem. Találkoztunk a Metodic-kal. Fölvettük a kapcsolatot a Metodic-tanácsadóval, aki elvégezte az anyagcseretípus-mérést. Ekkor kezdődött a változás. Már a 2. nap után jobb lett a közérzetem. Két hét után elkezdtek a kilók lefele menni.1 hónap után megszűnt a lábfájásom, és a munka se volt már olyan megterhelő. Így jutottunk el odáig, hogy 3 és fél hónap alatt sikerült 17 kilót fogynom,100,6-rol 83-ra. De mégis, ami számunkra a legnagyobb eredmény, hogy feleségemnek 1 év eredménytelenség után a helyes táplálkozás hatására helyreállt a teljesen leállt pajzsmirigye.

Halász S. 25 éves


Feleségem vegetáriánus lévén igyekezett engem is a saját útjára vezetni, de mivel én rendkívül kívánom a húsételeket ez nagyon nehezemre esett. Kíváncsi voltam, nekem tényleg érdemes-e vegetáriánusnak lennem. Szerettem volna a feleségemet meggyőzni arról, hogy a hús nélkülözhetetlen számomra. A mérés után nyugodtan vettem tudomásul, hogy fehérjetípusba tartozom, és különösen purinban gazdag vörös húsokat bátran ehetem. Azért számos zöldséggel kombinált receptet is kaptam, így a családi béke is megmaradt!

Poós F. 45 éves


 Bevallom, a mérés és tanácsadás után kicsit össze voltam zavarodva, hisz mint kiderült, pont ellenkezőleg étkeztem, mint a szervezetem, genetikám igényelte volna. Rendszeres sportolás ellenére sem éreztem jól magam a bőrömben, és jó pár kilótól szerettem volna megszabadulni. Végső elkeseredettségemben fordultam Hozzátok, de a rendszer túl bonyolultnak tűnt számomra. Aztán újból kértem egy találkozót a tanácsadómtól, aki a kérdéseimre egyszerűen, számomra is érthetően válaszolt, így elkezdtem a nekem megfelelő táplálkozást kialakítani. Azóta sokkal jobban érzem magam, élvezem az étkezéseket, ráadásul a kilóim is apadnak. Rájöttem, ez a végállomás, hisz mostantól nem egy diétát követek, hanem úgy táplálom a szervezetemet, ahogy az mindig is szerette volna. Köszönöm a segítségeteket!

Reviczki Zs. 30 éves


Egy hónapja jelentkeztem a mérésre. Elsődleges ok a cukorbetegségem szinten tartása volt, de titokban reménykedtem abban is, hogy pár kilót leadok. Nos, az elmúlt 1 hónapban a napi 2 gyógyszeradagot 1-re csökkentettem, hiszen a reggeli cukrom 5-6 között van. Ráadásul a titkon remélt fogyás is bekövetkezett, és egy számomra nem várt eredménynek is örülhetek, ugyanis, amióta az előírtak alapján étkezem az évek óta gyötrő emésztési problémáim is megszűntek. A mindennapjaim sokkal élvezhetőbbek, energikusabbak.

Spoljaric L., 67 éves.


Ha valaki korábban azt mondta volna nekem, hogy sikerül leszoknom a kávéról, az édességről, az állandó nassolásról, lefogyok 14 kg-ot, s mindezt úgy, hogy közben a közérzetem, energiaszinten jobb, mint 30-40 évesen, annak egy szavát sem hittem volna el. Mára fordult a kocka: most én próbálom az embereket, a körülöttem élőket meggyőzni afelől, hogy igenis létezik hosszú távon is tartható fogyás, mely egyben életminőségünk gyökeres pozitív változását is okozza. Már tudom: a Metodic az egyetlen út az ideális testsúly eléréséhez, megtartásához és a testi-lelki egészséghez. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Mikina L.-né (57 éves)


12 éve küszködöm I-es típusú cukorbetegséggel, s annak összes létező, negatív velejárójával. Fél évvel ezelőtt annyira rossz állapotban voltam, hogy már csak pislákolt bennem az életkedv – utolsó esélyként azonban még elmentem Metodic anyagcseretípus-mérésre. Életem legjobb döntése volt. A korábbi 19,8 %-os HgB a1c értékem (ami az orvosom szerint átlag 60-as vércukor értékeket jelent, így valójában az élettel összeegyeztethetetlen) 9,6%-ra csökkent! Végre megállt a rohamos és kétségbeejtő hízásom, sőt, már fogytam is! Nem vagyok állandóan éhes, eltűntek a pattanások az arcomról, nem ödémásodnak a végtagjaim, nincs rendszeres, kínzó fejfájásom, energikusabb vagyok, elkerülnek a betegségek, nem romlik a szemem és javult a koncentrációs képességem. Egyszóval új emberré váltam! A programot egész életemben folytatni fogom, sőt, még a gyerekeimet is ebben a szellemben fogom felnevelni. Teljesült a legnagyobb vágyam: végre cukorbetegként is teljes értékű életet élhetek. Köszönöm Metodic!

Csősz B. (22 éves)  

ANYAGCSERETÍPUS-MÉRÉS 


Metodic Központ Szeged

Maros u. 36.

Fehér Judit Emese vezető, Metodic-szaktanácsadó

Érdeklődés, konzultációra és mérésre bejelentkezés csak telefonon: +36 (30) 7 212 717