2024. május 6., hétfő
TENISZ

Györe még formán kívül

A sérülés és a hosszú kihagyás után Györe László még nincs kellő formában, így a második larnacai tornáját a 2. forduló meccse után volt kénytelen elhagyni. A zentai játékost a sokkal alacsonyabban rangsorolt német Tobias Simon győzte le két játszmában, aki kettőt használt ki az öt breaklabda közül, míg Györének az ellenfél adogatása elnyerésére egyetlen alkalma sem volt. A következő játékhétre Györe öt tornára is benevezett, végül azonban egyiken sem indul.

A többi szerbiai és magyar teniszező sikerrel vette a kis tornák második akadályát, és ma a negyeddöntőben szerepelhetnek. Nikola Milojević a tunéziai Sousse-ban gyorsan zárt az olasz születésű svájci Luca Margarolival, és ma újabb svájci vagy német riválissal találkozik. Ugyanott a női tornán Barbara Bonićnak csak a mérkőzés elején volt némi gondja a bosnyák Jelena Simićtyel, ma pedig a 23 éves és a ranglistán 722. belga Sofie Oyen következik. Antalyában Jani Réka csak három játékot engedélyezett a török Aksunak, ma pedig a 24 éves és a ranglistán 492. szlovák Chantal Skamlovával találkozik. Az egyiptomi Sarm es-Sejkben három siker született. Vojislava Lukić könnyen múlta felül tapasztalatlan litván ellenfelét, így a negyeddöntőben azzal az amerikai Elizabeth Anita Alexandria Profittal mérkőzik, akit a múlt héten Nina Stojanović már legyőzött. Nina is negyeddöntős a svájci névrokona, Nina Stadler feletti sima győzelme révén, következő vetélytársa pedig a 27 éves és a ranglistán 494. egyiptomi Ola Abu Zekry. A magyar Totka Noémi csak egy játszmát vívott, hisz a svájci Corina Jaeger a második elején feladta a meccset. Totka az elődöntőért a négy éve a ranglistán 257. olasz Claudia Giovine ellen lép pályára.

LARNACA. – A futures 2. fordulójában: Simon–Györe 6:4, 6:3.

SOUSSE. – A futures 2. fordulójában: Milojević–Margaroli 6:4, 6:2. A női ITF-torna 2. fordulójában: Bonić–Simić 6:4, 6:4.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Lukić–Mikulskyte 6:1, 6:2, Stojanović–Stadler 6:1, 6:1, Totka–Jaeger 6:3 – feladás.

ANTALYA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Jani–Aksu 6:1, 6:2.