2024. május 6., hétfő
VÍZILABDA

Felemás magyar mérleg

Mindkét horvát csapat nyert, mindkét szerb veszített, míg a magyar együttesek felemás mérleget tudtak felmutatni a vízilabda-Euroliga 2. fordulójában.

Az Eger így közelében sem járt a jó eredménynek otthon a Pro Recco ellen, a Szolnok viszont végigrobogott Berlinen a Spandau elleni 10 gólos győzelemmel. Mindkét meccs már az első félidőben eldőlt, mint ahogyan az isztambuli és belgrádi összecsapások is. Egyedül Athénban indult szorosnak, ott azonban a harmadik negyed végleg lerombolta a kragujevaciak álmait. Félidőben, 4:1-es hazai vezetést követően, 6:4 volt az Olympiakosz előnye, a nagyszünet után azonban a görögök kimondott fölényben voltak, így a tavalyi döntős Radnički máris lemondhat a továbbjutásról.

A Partizan jó volt védelemben, de támadásban nagyon gyengén teljesített. Nem dobtak egyetlen gólt sem az első félidőben, majd az utolsó negyedben sem, így Dušan Mandić triplája a harmadik játékrészben kevésnek bizonyult a rutinos Jug ellenében.

Az Eurokupában csupán az olasz Posillipo tudta otthon ledolgozni az első meccs hátrányát. A volt Európa-bajnok az orosz Szintezt búcsúztatta. Továbbjutott még a spliti Mornar, az olasz Acquachiara és a román Steaua. Az Eurokupa elődöntőjének mérkőzéseit február 11-én és március 4-én tartják meg.

Euroliga, 2. forduló, A csoport: Olympiakosz–Radnički 13:7, Eger–Pro Recco 4:12, Barceloneta–Brescia – lapzárta után, B csoport: Galatasaray–Primorje 4:10, Partizan–Jug 3:5, Spandau–Szolnok 7:17. A következő forduló, január 14-én, A csoport: Pro Recco–Olympiakosz, Radnički–Barceloneta, Brescia–Eger, B csoport: Jug–Galatasaray, Primorje–Spandau, Szolnok–Partizan.

Eurokupa, negyeddöntő, visszavágók: Hannover–Steaua 9:9 (az első meccsen 7:9), Posillipo–Szintez 12:7 (6:9), Savona–Mornar 8:4 (5:10), Nice–Acquachiara 10:10 (7:13).