2024. május 4., szombat

Törődés azokkal, akiknek nem egyszerű

Pénteken Szabadkán a Magyar Házban nyolc szabadkai és környékbeli család vehette át személyesen a Magyar Nemzeti Tanács karácsonyi ajándékcsomagját. Az akció, amelynek során 25 vajdasági község száz településén 125 hátrányos szociális helyzetben élő családot, illetve az azokban élő 371 gyermeket örvendeztetik meg karácsonyra, a magyar kormány támogatásával valósulhatott meg. A szervezést a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma segítette. A csomagokban tartós élelmiszerek, bab, gyümölcs, méz, hal és a gyerekekre való tekintettel, édesség is helyet kapott.

Lovas Ildikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja adta át az ajándékcsomagokat. A gyerekek szégyenlősen, ám érdeklődve kukucskáltak a tasakokba, főleg azokba, amelyekben az édességek bújtak meg, de olyan apróság is volt, aki lelkesen fogadta a hírt, hogy halat is vihetnek haza. Az egybegyűltekhez szólva Lovas nyomatékosította: „Fontos tudniuk, hogy ha segítségre szorulnak, ha rossz a helyzet, akkor nyugodtan forduljanak hozzánk, itt vagyunk. Közösen és együtt dolgozunk azért, hogy a jövőnk, ha nem is jobb, de legalább rosszabb ne legyen.”

A családok egyhangúlag azt mondták, a segítség mindig jól jön, de így, az ünnepek előtt, különösen megkönnyíti az életüket.