2024. május 2., csütörtök

Kihívás a magyar mezőny

A horgosi születésű Vladimir Veselinov két és fél évre aláírt a Szeged 2011-Grosics csapatához

A horgosi születésű tapasztalt középpályás, Vladimir Veselinov ezentúl a magyar másodosztályban szereplő Szeged 2011-Grosics csapatát erősíti. A Spartacus, majd a Banat egykori labdarúgója az elmúlt három idényt a fehéroroszországi I. ligás Neman csapatában töltötte, az új szerződése pedig két és fél évre szól.

Lehetőségem lett volna tovább maradni Fehéroroszországban, de számomra most ez az opció felel meg, már csak a család közelsége miatt is. A szegediekkel már több éve tartottam a kapcsolatot, de a történet most kerekedett ki, főleg úgy, hogy új csapatomnak az a terve, hogy hamarosan ismét NB I.-es gárdává váljon – nyilatkozta a 30 éves focista, aki annak idején hat idényben szerepelt a hazai Szuperligában.

Dél-Magyarország legnagyobb városának klubja jelenleg a gyulai fürdőkomplexum pályáján játszik, mert Szegeden folyamatban van az új stadion megépítése, amely a tervek szerint 2016 júniusának elején készül el, s addigra az alföldiek már a legmagasabb rangban szeretnének játszani. A Szeged sportigazgatója egyébként a szlovén Adem Kapič, a kapusedző a szabadkai Kujundzsics Zoltán, s több vajdasági is van a csapatban, így a topolyai Željko Belecan kapus, valamint Slobodan Marković és Oláh Lóránt, aki a szabadkai Spartacusban, illetve az adai AFK-ban nevelkedett.

Közel vagyok az otthonomhoz, tetszett az, hogy milyen ambíciói vannak az új klubomnak, s az is kihívás volt a számomra, hogy még soha nem próbáltam ki magam a magyar mezőnyben. Most minden részlet összeállt, mind anyagilag, mind a család szempontjából, hiszen a fiam immár 5 éves. A magyar foci egyébként évről évre fejlődik, s remélem, egy ekkora város, mint Szeged, végre rangjához méltó focicsapatot is kap. A klub meglátásom szerint stabil lábakon áll, és kiválóak a feltételek a fejlődésre – nyilatkozta Veselinov, aki Fehéroroszországban jó benyomást keltett, s csapatával megnyerte a kupaversenyt, így Európában is bemutatkozhattak.