2024. május 3., péntek

A Napsugár óvoda ünnepe

Hálaadó istentisztelet a bácskossuthalvi református óvoda tizedik születésnapja alkalmából

Tíz éve, 2005. március 1-jén kezdte meg munkáját  a bácskossuthfalvi parókia leválasztott gyülekezeti termében a református játszóház. Ma már két helyszínen, a parókián kívül a visszaszármaztatott egykori iskolaépületben is működik egy csoportjuk, és ez az egyetlen államilag is elismert egyházi óvoda Szerbiában.

Vasárnap hálaadó istentisztelet keretében emlékeztek meg a jeles dátumról. A Napsugár óvoda jelenlegi csoportjainak – 33 kisgyerek és az óvónők – szolgálatával vette kezdetét a templomi ünnepség, majd a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, dr. Fekete Károly szolgált igehirdetéssel. Március első vasárnapja Biblia -vasárnap, és a kettős ünnep jelentőségéről, párhuzamáról beszélt igehirdetésében a püspök úr. Szólt arról, hogy a Szentírás iránytű, mérték, igazodási pont, hiteles forrás, nem korhoz kötött, hanem Istenhez, s mint mondta: „Tanítás és nevelés együtt jár az Isten igéjében. A Biblia a legjobb nevelésben tud bennünket részesíteni.”

Az ünnepi hálaadó istentiszteleten számos vendég megjelent a Kárpát-medencéből és a vajdasági református egyházakból. Móricz Árpád helybeli református lelkész elismerő oklevelet adott át mindazoknak, akik derekasan kivették részüket abból, hogy az óvoda megérhette a jeles jubileumot, tizedik születésnapját. Az intézményt különböző adományokból tartják fenn, a magyar kormány évek óta biztosítja a fenntartásunkhoz szükséges eszközöket, elismerő oklevelet kaptak a támogatók, valamint Csomortán Melinda vezető óvónő és Lestár János gondnok odaadó munkáját is emléklappal jutalmazták.

Az intentisztelet végén sor került a Debreceni Református Kollégium óvodájával és a nagyváradi református óvodával való testvéróvodai, valamint a székesfehárvári küldöttséggel a testvérgyülekezeti szerződés aláírására is.