2024. május 4., szombat

Ismét napirenden az acélművek sorsa

Egyre több lehetséges befektető érdeklődik a szendrői (smederevói) acélművek iránt, köztük az amerikai Esmark cég is, amellyel nem sikerült megkötni az adásvételi szerződést – hallhatták a kopainiki bizniszfórum résztvevői tegnap Željko Sertić gazdasági minisztertől.

– A cég következő vezetőségének kinevezése két-három hét múlva várható – fejtette ki a tárcavezető, aki arra emlékeztette az újságírókat, hogy március 6-án jár le az a versenypályázat, amelyet a kormány a szendrői acélművek vezetésében érdekelt cégek számára írt ki.

A pályázatok elemzése után a megállapodást köt a kormány az általa kiválasztott vállalattal.

– Az Esmark már természetesen megismerkedett a tenderen való szereplés feltételeivel, viszont ebben az esetben nincs egyedül a jelentkezők között – magyarázta a miniszter.

A tengeren túli cég egyébként kedden jelentette be, hogy újfent érdekelt az acélművek magánosításában, és a vállalatot 2016 júniusa végére magánosítaná is.

Mint ismeretes, az előző versenypályázatra csupán az Esmark jelentkezett, az utána követmező adásvételi tárgyalások azonban sikertelenül végződtek a szerb kormány és az amerikai cég között.