2024. május 7., kedd

Facsemetéket, cserjéket és palántákat kínálnak

A topolyai Mezőgazdasági Iskola tanüzemének keretein belül működik faiskola, ahol különböző facsemetéket és díszcserjéket nevelnek, ugyanott megtalálható konyhakerti részlegük is, ahol fóliákat és üvegházakat üzemeltetnek, és palántaneveléssel is foglalkoznak. A faiskolában nevelt és az üvegházakban termesztett termékeiket árúba is bocsájtják. Mint megtudtuk: egészséges szilfa, nyírfa, nyárfa, jávorfa, kőrisfa, ostorfa, mézelőfa-csemeték és tűlevelűfa-csemeték is vannak kínálatukban, a különböző tuják, borbolya és árvácskák mellett. Tóth Tibor igazgató kiemelte, hogy az idei évben – a korábban már üzemeltetett 30 négyzetméteres üvegházukon kívül – immár használatba tudtak állítani egy 110 négyzetméteres, mostanra teljesen felszerelt, megfelelő fűtésrendszerrel, szellőztetőberendezéssel, árnyékolással ellátott üvegházat is.

– Ennek a lépésnek köszönhetően az idén már tudunk nagyobb számú előnevelt palántát biztosítani a fogyasztóknak. Erre már a korábbi években is mutatkozott igény, azonban helyszűke miatt az igényeket csak most tudjuk kielégíteni. Jelenleg előnevelt paprika-, paradicsom- és uborkapalántákat kínálunk eladásra, amelyeket elsősorban fóliaházakba ajánlunk. Később, körülbelül egy hónap múlva, kiültetésre is kínálunk különböző palántákat – nyilatkozta az iskolaigazgató.

Az eladásra kínált facsemeték és palánták iránt érdeklődő vásárlók az iskola tanüzemének 024/715-361-es telefonszámán érdeklődhetnek.