2024. május 6., hétfő

Tizenhárom szál fehér rózsa

(Molnár Edvárd felvétele)

(Molnár Edvárd felvétele)

A szabadkai Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület verssel és tizenhárom fehér rózsával emlékezett meg Kosztolányi Dezső születésének 130. évfordulójáról.

Rózsákat helyeztek el a szabadkai Kosztolányi Dezső emlékparkban található, a gimnazista Kosztolányi Dezsőt ábrázoló szobornál, majd pedig megkoszorúzták Kosztolányi-mellszobrot. Az eseményen a KODDE vezetősége és a diáksegélyező ösztöndíjasai vettek részt. Fleis Anasztázia, a KODDE elnöke a megemlékezés fontosságát hangsúlyozta:

– Minden évben koszorúzások alkalmával megemlékezünk Kosztolányi Dezső születésnapjának és halálának évfordulójáról, mivel viszont az idén kerek évszámról van szó, így ösztöndíjasaink rózsákat is tettek Kosztolányi Dezső szobrához. A KODDE nagyon büszke névadójára, immár 25 éve viseljük Kosztolányi Dezső nevét. Az idén tehát nemcsak Kosztolányi 130. születésnapját, hanem diáksegélyezőnk negyed évszázados működését is ünnepeljük, így több okunk van büszkének lenni – mondta Felis Anasztázia, és hozzátette, hogy egyesületük a diáksegélyezés mellett a Kosztolányi-szellemiség ápolását is fontosnak tartja.