2024. május 6., hétfő

Rendkívüli ülést tartott a helyi parlament

Tegnap rendkívüli ülést tartott a nagybecskereki városi képviselő-testület, amelynek három napirendi pontja volt. Mindhárom témakörben sürgősségi eljárásban kellett döntést hozni.

Új köntöst kap a város főtere (Fotó: Kecskés István)

Új köntöst kap a város főtere (Fotó: Kecskés István)

A képviselők határozatukkal a víztisztítást a Városi Vízművek helyett az olasz Zilio csoportosulásra ruházták át. Ezzel megteremtődtek a jogi feltételek is ahhoz, hogy a nagybecskerekiek hamarosan arzénmentes vizet kapjanak a városi vízvezetékben. Az ellenzéki képviselők kérdésére válaszolva Čedomir Janjić polgármester megerősítette, hogy a városi vízvezetékbe még ebben az évben tiszta víz kerül, vagyis hogy 2015 végéig megoldódik a város legnagyobb kommunális problémája.
Két évvel ezelőtt összedőlt az Aleksandar Karađorđević u. 40. szám alatti épület, amelyet teljesen le kell bontani. Hogy az eljárás egyszerűbb legyen, a formálisan állami tulajdonban levő épületet át kell vezetni az önkormányzatéba. Erről is határozat született a képviselő-testület tegnapi ülésén.
A képviselők úgyszintén gyorsított eljárásban határoztak a Zrenjanini/Nagybecskereki Rádió új magánosítási modelljéről, amire a köztársasági kormány kötelezte őket.