2024. május 6., hétfő

Azerbajdzsán is szállítana földgázt

Szerbia és Bulgária képviselete intenzíven tárgyal az azerbajdzsáni földgázvezetékre való rákapcsolásról, ugyanis az utóbbi állam már bejelentette: készen áll arra, hogy Szerbiát bizonyos mennyiségű földgázzal lássa el – nyilatkozta Aleksandar Antić energiaügyi miniszter a közszolgálati televíziónak.

– Szerbiának és Bulgáriának mindössze meg kell teremteniük a vezetékre való rácsatlakozás előfeltételeit, és ezek után szavatolt lesz a földgázellátás. A tervdokumentációra szánt összeget már előirányozta a kormány, a bolgárokkal folyamatosan egyeztetünk, sőt, az Európai Bizottság is jelezte, hogy részt venne a projektumban – magyarázta a miniszter.

A tárcavezető a televíziós szereplésében arra is rámutatott, hogy az áram drágítására irányuló kérdésekkel még nem foglalkoztak.

– Igaz, az illetékes intézményekkel már konstatáltuk, hogy fontos a pénzügyi stabilitás, de a jelenlegi kényes szociális-gazdasági helyzetet is figyelembe kell venni. Emiatt körültekintően fogunk dönteni ezekben a kérdésekben, lehetőleg úgy, hogy ne okozzon nagy felháborodást az esetleges drágulás – fejezte be Antić.