2024. május 3., péntek
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

Érintések

Csütörtökön egy előadást láthatott a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók találkozóján a közönség és a zsűri. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Színházi Műhelye este hétkor lépett színre.

Délelőtt a szervezők csapatának is lehetősége nyílt egy kis kikapcsolódásra. Dr. Silling István és felesége látott bennünket vendégül saját otthonukban. Lehetőségünk nyílt felpróbálni a híres kupuszini népviseletet és megkóstolni a finomabbnál finomabb pálinkákat.

A szabadkai csapat Intercutting c. előadásának bemutatójára a Találkozón való szereplésük előtt egy nappal került sor. Az előadás elkészítése Kálló Béla szerint egy érdekes asztalitenisz-meccshez hasonlítható: érdekes munkafolyamat született meg Oláh Tamás és a színjátszók között. Oláh Tamás témákat dobott fel a fiataloknak, melyekre írásban reagáltak, majd ezeket írta át jelenetté Tamás. A zsűri nagyon meg volt elégedve a látottakkal. Az előadásban izgalmasan hatnak az érintések, ahogyan felvállalják a színészek magukat. Nagyon igazi és nagyon valódi csapatot láthatott a kupuszini közönség csütörtök estefelé. Ezt pedig értékelni lehet.

Színészileg és mozgásilag is szépen teljesítettek a diákok. Antóci Dorottya a monológjában például olyan új, őszinte és eddig fel nem vállalt arcokat mutatott meg, melyeket még nem láthattunk tőle színpadon, ugyanez elmondható Horváth Blankáról is.