2024. április 27., szombat

Gazdaság

Dávid Csilla felvétele

A februári átlagfizetés 94.125 dinár volt

Az év második hónapjának adatai szerint a bruttó átlagbér 129.934 dinár volt, a foglalkoztatottak számlájára érkező átlagösszeg, azaz a nettó fizetés pedig 94.125 dinár – közölte a Köztársasági Sta...

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja – mondta pénteken Budapesten a társaság éves közgyűlésén Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Kiemelte, hogy a társaság öt országban piacvezető, és több más országban is jelentős a piaci részesedése.

A Mattoni teljes tulajdonába került a Knjaz Miloš

Átvette a Mattoni 1873 csoport a PepsiCotól az arandjelovaci Knjaz Miloš cégben birtokolt kisebbségi, 46,43 százalékos tulajdonrészét, és ezzel a szerbiai piac egyik legnagyobb ásványvíz- és energiaital-gyártójának egyetlen tulajdonosa lett. A tranzakció értéke majdnem 90 millió euró – tette közzé honlapján a Knjaz Miloš.

Hatalmas olajvagyont találtak a portugálok

A Galp Energia portugál olaj- és gázvállalat közölte, hogy Namíbia tengeri övezetében, a Mopane olajmezőn befejezte a kutatás első szakaszát, és becslése szerint tízmilliárd hordónyi nyersolaj lehet a mélyben. „Januárban és márciusban a Mopane-1X és a Mopane 2X furat tesztelése jelentős mennyiségű, alacsony kéntartalmú  könnyűolaj felhalmozódását jelezte” – idézte a Reuters a Galp közleményét.
pixabay.com

Változatlan üzemanyagárak

A benzint és az eurodízelt ma 15 órától egészen jövő péntekig a múlt héten is érvényben lévő árakon fogják árulni a töltőállomásokon – írja az N1 hírportál. Ennek megfelelően az elkövetkező egy h...