2024. május 4., szombat

Keresztény tanítások és dicsőítő koncert

Vasárnap Adán rendezik meg a Vajdasági Katolikus Karizmatikus Találkozót

A Vajdasági Új Élet keresztény közösség szervezésében április 26-án, vasárnap 10 órától Adán, a színházteremben tartják meg a Vajdasági Katolikus Karizmatikus Találkozót, amelyre Vajdaságon kívül várnak vendégeket a Felvidékről, Erdélyből és Magyarországról. Kiss Juhász István-Hena, a találkozó főkoordinátora elmondta, hogy mindenkit szívesen látnak a rendezvényre, amely főként a hívőknek, a keresztényeknek és a karizmatikusoknak szól. Magyarázata szerint a karizma tágabb értelemben bármely kegyelmi ajándék, személy, sajátos erény, képesség és hivatás jelölője. Szoros értelemben pedig a Szentlélek olyan ajándéka, amely az egyház, a felebarát vagy a közösség javára végzett szolgálatokban mutatkozik meg.

– Minden olyan embert várunk erre a találkozóra, aki ismerkedni akar a Jóistennel, az egyházzal, a szentírással. Személyes véleményem szerint az egyetlen értelemmel és céllal ebben az életben, vagyis a názáreti Jézus Krisztussal. A találkozón lesz dicsőítés, amelyen egy nagyszerű zenekar fog játszani Csiszér László vezetésével. Ez a nagy csapat 2001 és 2007 között a karizmákat használva missziós utakon vett részt és hirdette isten országát zenében és szavakban. A zenekarba a basszusgitáros Esztergomból érkezik, a gitáros Debrecenből, a zongorista és fuvolista Pécsről, az énekes és gitáros Erdélyből. Van két vajdasági tag is, Gajdos Béci Tornyosról és jómagam Adáról. Hét-nyolc éve nem játszottunk együtt, most ismét fellépünk, ami nagy öröm számunkra. A találkozón lesz három tanítónk. Mester Imre Szabadkáról, Világos Miklós atya Óbecséről, akit az adai hívek nagyon szerettek, amikor kispap volt a templomunkban, valamint a moholi származású Horváth Endre plébános, aki jelenleg Csonoplyán teljesít szolgálatot. A tanításokon nagyon jó témák lesznek: Mitől Isten országa a közösség, Isten ereje bennünk, Isten ereje a közösségben. Az utóbbi tanítás az elvándorlás kérdésével is foglalkozik, hogy miért jó itthon maradni. A karizmatikusok és a keresztények időnként szeretnek találkozni és együtt lenni, biztos vagyok benne, hogy jó nap vár ránk. A rendezvényre várunk olyan embereket is, akik nem nagyon járatosak a hitéletben, vagy nem nagyon érdekli őket a Biblia, a templom, a kereszténység vagy Jézus. Számukra szervezünk egy valódi dicsőítő koncertet, ami 19 órakor kezdődik az adai színházteremben, ahol az előbb említett zenekar lép fel, vagyis Csiszér László és barátai – közölte a főkoordinátor.

Az adai katolikus plébániával szorosan együttműködő Vajdasági Új Élet közösség szervezte meg korábban az Örvendj népem! keresztény fesztivált, a Tűz találkozókat és különböző kurzusokat. Kiss Juhász István elmondta, hogy közösség az őszön vendégül látja Adán Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a dévai gyermekmentő szervezet alapítóját.

A találkozó programja: gyülekező (10 óra), köszöntés, dicsőítés (11 óra), első tanítás (12 ó.), ebédszünet (12.45 ó.), tanúságtétel (13.45 ó.), második tanítás (14.15 ó.), szünet (15 ó.), harmadik tanítás (15.30 ó.), közös ima Vajdaságért (16.30 ó.), szünet (17 ó.), mise a templomban (18 ó.), dicsőítő koncert a színházteremben – Csiszér László és barátai (19 ó.)