2024. május 5., vasárnap
FELSŐHEGY

16 éves srác mentette meg a balesetet szenvedett lányokat

A rendőrség továbbra is keresi azt a cserbenhagyásos gázolót, aki április 18-án Felsőhegyen a hajnali órákban elütötte Hanák Karolina és Bata Krisztina felsőhegyi középiskolás lányokat, majd pedig ahelyett, hogy segített volna a bajba jutottakon, egyszerűen továbbhajtott. A baleset áldozatai az oromhegyesi diszkóból a fiatalokat hazaszállító autóbusz első járatával utaztak haza, Felsőhegyre. Az autóbuszról a Zenta, Magyarkanizsa és Topolya regionális utak útkereszteződésében, a felüljárónál szálltak le, s az úttest szélén bandukoltak hazafelé, miközben bekapcsolt kijelzőjű mobiljaikat lóbálva, figyelmeztették az arra haladó gépjárművezetőket, nehogy elüssék őket. Az egyik pillanatban azonban Krisztina, a zentai egészségügyi középiskola harmadikos tanulója hatalmas ütést érzett, s eszméletét vesztette. Miután magához tért, képtelen volt megmozdulni – mesélte, s hozzátette, hogy barátnője, Karolina mozdulatlan állapotban feküdt mellette. Elmondása szerint ekkor pánikba esett, sírni kezdett, majd pedig segítségért kiáltott.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a diszkóbusz következő járatáról leszálló, s úgyszintén hazafelé sétáló 16 éves Fleisz Zsolt a helyszínen termett, és mesterséges lélegeztetést alkalmazva újjáélesztette az árokban eszméletlenül heverő lányt. Az adai gépészeti középiskola elsős tanulója a lányt hanyatt fektette, a nyelvét kihúzva a szájüregét szabaddá tette, s mesterséges lélegeztetés és mellkasi kompresszió ötvözésével kezdte reanimálni a fiatal lányt. Amikor pedig Karolina elkezdett lélegezni, stabil oldalfekvő helyzetbe fordította, majd pedig felhívta saját szüleit – mesélte a fiatal hős, aki elmondta azt is, hogy a filmeknek köszönhetően sajátította el az újjáélesztési technikát.

A baleset helyszínéhez időközben megérkeztek a rendőrök és a mentősök is, a zentai kórházba szállították a balesetet szenvedett fiatalokat, majd megállapították, hogy a lányok a testükön zúzódásokat szenvedtek, Karolina bal bokája eltört, és agyrázkódása is volt. Csütörtökön hagyták el a kórházat, jelenleg pedig odahaza ápolják őket. A két lány nehezen, kizárólag segédeszközökkel tud mozogni, s még számos orvosi vizsgálaton át kell esniük.