2024. május 4., szombat

Lesz fedett medence Szenttamáson?

A tartományi kormány és Szenttamás község képviselői 2014 augusztusában megállapodtak abban, hogy a tartományi kormány 110, a község pedig 74 millió dinárral járul hozzá egy új, fedett, 25×12,5 méteres úszómedence kiépítéséhez. Az erről szóló szerződést akkor Miroslav Vasin tartományi titkár és Zoran Mladenović szenttamási polgármester írta alá. A medencének az idén július elejére, a Szenttamáson megrendezésre kerülő 11. Munkásolimpiára kellett volna elkészülnie, az egykori Elan hotel mögötti területen. Bár a településen lázasan folynak az előkészületek a jelentős sporteseményre, a medence építése el sem kezdődött.

Zoran Mladenović polgármester arra a kérdésre, hogy miért nem kezdték el a munkálatokat, elmondta, azért, mert nincs rendezve a szálloda körüli területek jogviszonya. Mint mondta, nagy jelentőséggel bír majd, ha a medence a hotel közvetlen szomszédságába kerül, hiszen maga a hotel – ha felújítják – sokkal többet ér majd, mint egyébként.

– A medenceépítés projektumának protokolláris aláírása után azonnal üzleti partnert keresünk, akinek segítségével rendbe szedjük magát a szállodát és a környékét is. A közelmúltban tett olaszországi látogatásom alkalmával több befektető is érdeklődött az egykori Elan hotel iránt, amely jelenleg az önkormányzat tulajdonában van, de két okból kifolyólag megkértem őket, hogy várjanak. Az egyik ok az, hogy még mindig folyamatban vannak a tulajdonjogi rendezések a hotelt és a mögötte lévő területet illetően, ahova a medencét tervezték építeni. A telekkönyvekben ugyanis más-más tulajdonosa van a hotel területének, az épületnek, az ott található parkolóknak, a gyalogjárdának, sőt még a csatorna partjának is. Először ezeket a kérdéseket kell rendezni, hiszen a hotel felújítását támogató befektetőnek pontosan tudnia kell, mi a tulajdona. A másik ok pedig az, hogy még mindig nem tudni, a medence valóban ide épül-e, mert ha igen, akkor a hotel értéke jelentősen megnövekszik. Két és fél év után a vége felé közeledik a tulajdonjogi kérdések rendezése. Ha ezek befejeződnek, akkor tudunk majd előre lépni – hallottuk a szenttamási polgármestertől.