2024. május 1., szerda

Kánikulában kockázatosabb közlekedni

Fehér László: A tartós hőhullám megviseli az emberi szervezetet, ezért a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre van szükségük

Az időjárás-előrejelzések szerint a hétvégén a nyár eddigi legkomolyabb és leghosszabb kánikulai időszaka veszi kezdetét. A Kárpát-medence időjárását egyre inkább egy anticiklon, illetve a későbbiekben fölénk érkező egyre melegebb levegő együttes hatása alakítja majd. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz, egyre melegebb idő köszönt be. A következő napokban kánikulai melegre, 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletekre számíthatunk.

Sokan nem tudják, de a hőségben sokkal kockázatosabb közlekedni, tudtuk meg mgr. Fehér László okleveles forgalmi mérnöktől, közlekedésbiztonsági igazságügyi szakértőtől. A járművezetők a hőségben ugyanis általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek, sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre. Gyakori jelenség a lobbanékonyság, a kiszámíthatatlan, szeszélyes magatartás.

– A tartós hőhullám megviseli az emberi szervezetet, ezért a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre és türelemre van szükségük. A tikkasztó hőségben a gépjárművezető sokkal gyorsabban elfárad, bágyadt lesz és elengednek a reflexek, nem tud összpontosítani az ember. Ennek következtében késik a reakció, de megesik, hogy egész máson jár az ember esze, elbambul, ilyenkor pedig könnyen lefuthat az útról, árokba borulhat – mondta Fehér.

Szavai szerint, ha valaki beleül egy felforrósodott autóba, előfordulhat, hogy hőgutát kap, rosszul lesz és emiatt okoz később balesetet. A forróság azonban nemcsak az emberre, hanem magára a gépjárműre is hatással van.

– Nehezebben üzemeltethető, a gumik nagyon melegek, nem tapadnak jól, de a fék is rosszabbul fog. Amikor csak lehet, az autót tartsuk hűvösben, mielőtt pedig beülünk, pár percen át alaposan ki kell szellőztetnünk, hogy a benti 60–70 Celsius-fokos hőség normalizálódjon az utastérben – tanácsolta a szakember.

Azt is tanácsos észben tartani, hogy ilyenkor sokan indulnak nyaralni és hosszabb utat vállalnak be. Ők vagy korán kelnek és fáradtan vezetnek, vagy a hőség elkerülése végett eleve későn indulnak meg, de mivel az ember fiziológiája olyan, hogy éjszaka kell pihennie, hajnalban lesodródhat az útról.

– Ez nagyon jellemző a kamionsofőrökre, valamint a „hétvégi” sofőrökre, akik nagyon ritkán vezetnek. Nappal viszont a tikkadás, az eltompulás, valamint a napfény miatti elvakulás okoz gondot. Minden három-négy órában tanácsos megállni pihenni, kicsit kinyújtózni és sétálni, hogy helyreálljon az ember vérkeringése, amely által a figyelem is fokozódik. Nagyon fontos, hogy egy ilyen hosszú útra elegendő vizet tartsunk magunknál, hogy fel tudjunk frissülni, meg tudjunk mosdani, valamint több hosszabb pihenőt is be kell iktatni az út során. Inkább legyen pár órával hosszabb az út, minthogy balesetet szenvedjünk vezetés közben – vélekedett Fehér, majd hozzátette, hogy nyáron a legtöbb esetben a fáradság miatti figyelmetlenség a baleset kiváltó oka.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy szinte minden nyáron történik egy-egy nagy közlekedési baleset, amelyeket az egész nap vezető és fáradt török vendégmunkások okoznak. Mint megjegyezte, fokozott figyelemmel kell közlekedni, ugyanis sohasem lehet tudni, hogy a szembejövő autóban ülő egyén mennyire fáradt és figyelmes.

– Arra is fel kell készülni, hogy egy hosszabb út során baleset is történhet, amely feltartóztatja a forgalmat. Ilyenkor nem szabad idegeskedni, sem az út hátralévő részén eszeveszetten sietni. A statisztikák szerint a hosszabb utakon történt balesetek legnagyobb száma az út első fél órájában történik. Ekkor ugyanis még nem alkalmazkodott teljesen az úthoz az ember, hanem gyakran azon gondolkodik, hogy mit hagyott otthon, bezárta-e a kaput. Hasonlóan magas számban történik a hazafelé tartó út utolsó húsz-harminc kilométerén, ugyanis az embernek ilyenkor olyan érzete van, hogy már szinte hazaért és ez a csalóka biztonságérzet ilyenkor figyelemvesztést okoz – emelte ki a szakember.

A nyári hőségben azonban nemcsak a gépjárművezetőkre, hanem a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlen, bágyadt közlekedés, kevésbé néznek körül, mielőtt lelépnek az úttestre. A balesetek megelőzése érdekében ezért nagyon fontos a közlekedési szabályok fokozott betartása, valamint a megváltozott időjárási viszonyok figyelembe vétele is.